Calendari del Consell Insular 2022, un calendari amb expressions i dites de ca nostra

Sota el títol «Expressions i dites de ca nostra, Menorca 2022», el Consell Insular de Menorca presenta per a l’any que començarem un calendari elaborat pel Servei d’Assessorament Lingüístic de la institució, amb fotografies de Maite Carles, que vol posar en valor i recuperar algunes de les frases fetes i dites populars que més ens caracteritzen i que han configurat la personalitat menorquina, perquè com tots sabem una llengua és una forma de veure el món: «Ser fum de formatjada», «Estar estrets com a pinxes» o «Ser figues d’un altre paner» són algunes de les dites que trobareu en aquest calendari, al costat d’altres que potser us sorprendran o que tal vegada havíeu sentit a dir a avis o padrins.

El Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell Insular de Menorca està en funcionament des de l’inici de l’etapa d’autogovern i ha participat en el procés de recuperació de la llengua pròpia de Menorca. Actualment, fa un seguiment del procés de normalització de la llengua catalana a l’illa com a llengua històrica del territori i promou accions per fomentar-ne tant el coneixement com l’ús. Una de les funcions principals del Servei d’Assessorament Lingüístic és vetllar per la correcció lingüística dels textos del Consell Insular i procurar oferir un model de llengua correcte i alhora arrelat al territori, és per açò que té especial cura de promoure i mantenir les peculiaritats del català de Menorca, una part essencial del qual són les frases fetes, dites i refranys, íntimament lligats al nostre entorn i manera de viure.

Esperam que la selecció que n’hem fet us agradi i que la poseu en pràctica i l’amplieu, perquè una llengua és viva només si els parlants l’empren, la valoren i la transmeten a les generacions futures.

Els calendaris estaran disponibles a partir del 3 de gener a la seu del Consell Insular a Maó i a les oficines administratives de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.