CCOO i UGT suspenen l’aturada del 5, 7 i 12 de gener a Correus després que l’empresa retiri el pla de tancaments La companyia tenia previst tancar unes 2.000 unitats de distribució

ACN Barcelona .- COO i UGT han suspès l’aturada prevista a Correus pels dies 5, 7 i 12 de gener després que l’empresa hagi decidit retirar un pla que preveia el tancament de 2.000 unitats de distribució i que aquests sindicats consideraven que suposava el “desmantellament” del servei. “L’empresa es veu forçada a paralitzar i revertir el nou model de carteria imposat, que precaritzava les condicions de feina dels gairebé 30.000 treballadors”, diuen els dos sindicats en un comunicat. Segons els sindicats, la retirada del pla de Correus “certifica l’èxit rotund de la convocatòria de vaga i l’absurditat de la mesura”. En tot cas, CCOO i UGT mantenen al convocatòria global de vaga per si calen noves mobilitzacions més endavant.
Els dos sindicats critiquen la gestió del president de Correus, Juan Manuel Serrano, que consideren que té “ocurrències caòtiques” i deixa l’empresa “amb els nivells de pèrdues més alts de la seva història, amb 500 milions en tres anys”.

Segons CCOO i UGT, la retirada del pla de Serrano és “un símptoma clara d’esgotament d’un cicle de gestió que arriba al seu final”.

Els sindicats diuen que cal retirar el Pla Estratègic de Correus plantejat per la presidència actual i “obrir una discussió rigorosa i seriosa obre el model postal públic”, assenyalant quin paper hi ha de jugar Correus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.