La CNMC obre un expedient sancionador a quatre empreses de material militar per manipular i repartir-se licitacions Competència també multa amb 80.000 euros a Correus per retards en l'entrega de paquets l'any 2019

 

ACN Madrid .- La Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) ha iniciat un expedient sancionador contra quatre empreses de material militar por possibles manipulacions i repartiment de licitacions convocades a l’Estat. Les companyies assenyalades són COHEMO, Casli, el grup JPG i Star Defence Logistics & Engineering. Segons ha informat aquest dijous, la investigació sorgeix a partir de dues inspeccions que es van fer entre juny i novembre de 2021 a les seus de les empreses. Per altra banda, l’organisme regulador ha imposat una multa de 80.000 euros a Correus per retards en l’entrega de paquets nacionals durant l’any 2019, després de detectar un incompliment dels terminis fixats per llei.
En el cas de l’expedient obert a les empreses de material militar, la CNMC fixa un termini màxim de 18 mesos per resoldre el cas. Segons detalla en el seu comunicat, “la investigació de càrtels constitueix una de les prioritats d’actuació, donada l’especial gravetat de les seves conseqüències pels consumidors i el correcte funcionament dels mercats”. En aquest sentit, recorda que existeix el ‘Programa de Clemència’, que permet als grups que formen part d’un càrtel beneficiar-se de l’exempció del pagament de la multa sempre que aportin elements de prova que en facilitin la detecció.

Pel que fa a Correus, la multa fa referència a l’enviament dels paquets anomenats ‘blaus’, que són aquells de menys de 20 quilograms i que s’envien dins l’Estat. Segons detalla la CNMC, el percentatge d’enviament entregats en un termini de tres dies laborables l’any 2019 va ser del 65,4%, molt per sota l’objectiu fixat del 80%. Correus també va incomplir el percentatge d’enviaments que s’han d’entregar en un termini màxim de cinc dies, que en aquest cas és del 95%. El 2019, l’empresa va arribar al 85,4%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.