Actes 8 Març

Publicada la convocatòria pública de subvencions per al foment d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i microeòlica per 3,5 milions d’euros Aquests ajuts estan adreçades a particulars i comunitats de propietaris i es podran sol·licitar a partir del 17 de gener

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat aquest dijous la convocatòria pública de subvencions per al foment d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i microeòlica (FOTOPAR) per 3,5 milions d’euros, que es troben dins el Programa Operatiu FEDER 2021-2027. Podran ser sol·licitades a partir del 17 de gener del 2022.

L’objecte d’aquesta convocatòria és aprovar i regular els ajuts per al foment de les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica de fins a 5 kWp de potència de pic per a l’exercici de 2022. Així mateix, són subvencionables les instal·lacions microeòliques de fins a 5 kWp per a persones físiques i de fins a 100 kW per a comunitats de propietaris.

També és objecte d’aquesta convocatòria subvencionar els nous sistemes d’acumulació d’ió liti que s’incorporin a les noves instal·lacions fotovoltaiques o microeòliques, sempre que aquestes instal·lacions siguin aïllades.

Cal assenyalar que aquests ajuts podran estar cofinançats en un 60 % dins el Programa Operatiu FEDER 2021-2027 de les Illes Balears. El cofinançament definitiu de l’actuació quedarà condicionat a l’aprovació d’aquest programa operatiu regional de les Illes Balears per al període 2021-2027.

El director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha declarat que «amb aquesta convocatòria s’intenta donar un impuls al sector residencial perquè incorpori energia solar fotovoltaica i microeòlica i, així, reduir el consum d’energia elèctrica procedent de la xarxa o d’equips electrògens, així com també les emissions de CO2». «La societat de Balears està apostant per l’autoconsum, i des del Govern volem donar suport al sector residencial i sobretot a les comunitats de veïnats per fer instal·lacions d’autoconsum i reduir així la factura de la llum i les emissions de CO2», ha afegit Malagrava.

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones físiques que tenguin el domicili a les Illes Balears, que no realitzin cap activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat, i les comunitats de propietaris que duguin a terme les instal·lacions establertes en l’apartat 4 d’aquesta Resolució en els habitatges o instal·lacions que s’ubiquin en l’àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Les sol·licituds es podran presentar a partir del dia 17 de gener de 2022 de forma telemàtica a través del tràmit específic per a subvencions que es posarà a disposició dels interessats a la web http://energia.caib.cat, que correspon a la pàgina web de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

Aquí tota la informació: https://cutt.ly/gURPlNt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.