El Govern agraeix la responsabilitat de la ciutadania i la col·laboració dels cossos policials per garantir un Cap d’Any sense incidents La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat també vol destacar l’efecte preventiu del dispositiu especial de seguretat

 

El Govern de les Illes Balears vol agrair a la ciutadania el seu comportament exemplar a l’hora de seguir les recomanacions i normativa vigent per frenar l’expansió de la covid-19, el qual ha fet possible que la nit de Cap d’Any s’hagi desenvolupat dins la normalitat i gairebé sense incidents, segons la informació de la qual es disposa a hores d’ara.

Per controlar el compliment de la normativa COVID i evitar riscs, el Govern ha desenvolupat un dispositiu especial, coordinat per la Direcció General d’Emergències i Interior, juntament amb les policies locals, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

Els incidents més destacables han estat el tancament de dos locals i la paralització d’una festa il·legal per part de la Policia Local de Palma. Per part seva, els inspectors del Govern han fet 5 inspeccions a diversos establiments de Palma i algunes més a la Part Forana de Mallorca, com per exemple a Esporles i a Alcúdia. A més a més, s’ha controlat que determinats locals no obrissin les seves portes.

Durant la nit de Cap d’Any els inspectors del Govern han aixecat 8 actes per incompliments de la normativa COVID, totes elles per infraccions lleus, com la mala senyalització de l’aforament, manca de distàncies o mascaretes mal col·locades però amb la voluntat dels establiments de fer complir les normes.

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat també vol destacar l’efecte preventiu del dispositiu especial de seguretat, el qual ha suposat que durant la darrera setmana s’hagin anat cancel·lant pràcticament totes les festes previstes amb una gran concentració de persones, les quals suposaven més risc per a la salut de la ciutadania.

Finalment, el Govern, vol reiterar el seu agraïment al cos d’inspecció, efectius d’emergències i cossos i forces de seguretat per la seva col·laboració i tasca, així com també a la resta d’institucions, amb les quals s’ha demostrat que la coordinació per evitar situacions de risc i grans aglomeracions funciona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.