Francesc Conesa, nomenat Bisbe de Solsona Roman com a administradior Diocesà de Menorca fins el 12 de març

A les 12 h del dia d’avui, la Santa Seu ha fet públic el nomenament de Mons. Francesc Conesa Ferrer com a bisbe de Solsona. D’acord amb la normativa canònica, des d’avui fins al dia 12 de març, Mons. Conesa roman com a administradior Diocesà de Menorca.

NOMENAMENT COM A BISBE DE SOLSONA
En una nota publiada al seu perfil de Facebook, Francesc Conesa, afirma que  “el dia d’avui s’ha fet públic el meu nomenament com a Bisbe de Solsona. He rebut amb alegria aquest nomenament. Certament em costa deixar Menorca, on he trobat una acollida extraordinària des del començament. Durant els cinc anys que he estat aquí he après a estimar aquesta terra, la seva rica cultura i, sobretot, la gent extraordinària. Ara el Papa em demana canviar el rumb i ser el pastor de la Diòcesi de Solsona i ho faig carregat d’il·lusió, confiant en l’acció de l’Esperit Sant i també en la vostra ajuda.
Des del començament vaig posar el meu ministeri sota l’emparo de la Mare de Déu, que és invocada a Solsona com a Mare de Déu del Claustre i amb altres preciosos títols. A ella m’encomano també en assumir la guia d’aquesta Diòcesi. Que la Mare de Déu m’ajudi a ser un pastor segons el cor de Crist”.
Admnistrador diocesà i Col·legi de consultors
D’acord amb la normativa canònica, des d’avui i fins al dia 12 de març, Mons. Francesc Conesa roman com a administrador diocesà de Menorca. A partir de la seva presa de possessió a Solsona, la Diòcesi de Menorca quedarà com a “seu vacant”. Des d’aquell moment, el govern de la Diòcesi quedarà a càrrec del Col·legi de consultors, que serà el competent per elegir Administrador diocesà, a no ser que la Santa Seu nomeni un Administrador Apostòlic.
L’Església de Menorca convida tots els cristians a unir-se en oració pel que ha estat fins ara el seu pastor i a demanar també que l’Esperit il·lumini el nostre Papa Francesc perquè designi el bisbe que necessita la nostra Diòcesi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.