L’Ajuntament de Maó compra el camp de Sant Carlos i el cedeix a la Unió D'aquesta manera, l'Ajuntament de Maó dona resposta a una situació complexa que, fins ara, ha suposat una desigualtat important entre el club de la U.D. Mahón i la resta de clubs de futbol de la ciutat, que ja disposaven d'unes instal·lacions públiques

 

Divendres, l’Ajuntament de Maó va escenificar la compra del camp de futbol i la pista de patinatge de San Carlos (8.528 m²), que fins ara era propietat de l’entitat privada de Sant Carlos S.L., a través d’una inversió municipal d’1.833.000 euros. Durant l’acte institucional, celebrat avui al camp de futbol, també s’ha firmat, públicament, la cessió d’aquestes instal·lacions a la Unión Deportiva Mahón, mitjançant una concessió, pel període màxim que permet la llei, que és 25 +5 +5 anys i que es renovarà una vegada finalitzi.

En aquest sentit, cal assenyalar que la municipalització del camp de Sant Carlos era l’única via per garantir el futur del club (U.D. Mahón) i garantir l’ús públic d’aquest entorn, tal com volien els seus promotors. Així, el passat 22 de desembre, la Junta de Govern Local va aprovar l’adquisició directa d’aquestes instal·lacions, amb l’acord unànime de tots els grups municipals del consistori i després d’un procés de negociació liderat pel tinent d’Alcaldia d’Esports, Carlos Montes i la tinenta d’Alcaldia de Serveis Generals, María José Camps, i que s’ha perllongat durant anys.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Maó dona resposta a una situació complexa que, fins ara, ha suposat una desigualtat important entre el club de la U.D. Mahón i la resta de clubs de futbol de la ciutat, que ja disposaven d’unes instal·lacions públiques. En aquest sentit, l’administració ha tingut una clara dificultat per fer inversions i millorar unes instal·lacions que, fins aquest moment, eren privades. En conseqüència, la Unió es trobava en una situació de desavantatge i, per tant, existia un greuge comparatiu important respecte als altres clubs.

Per la seva part, l’alcalde de Maó, Héctor Pons, considera que la municipalització del Camp de Sant Carlos i la cessió firmada divendres és “un fet que podem qualificar d’històric i que suposa un abans i un després”. Així mateix, Héctor Pons afegit que un club amb 100 anys d’història com la Unió “ha de tenir una seguretat, una garantia i una estabilitat igual i en les mateixes condicions que la resta de clubs esportius”.

L’alcalde de Maó  destaca, també, la funció social que exerceix el cub: “Aquestes instal·lacions, situades al cor del barri de Ses Tanques del Carme, són un element importantíssim de cohesió, vertebració i dinamització d’aquest entorn.

A la firma hi van participar, també, el president de la Unió, Dino Gelabert, i el tinent d’Alcaldia d’Esports, Carlos Montes. També hi van assistir els portaveus de tots els grups municipals.

Per la seva part, el president de la Unió, Dino Gelabert, assegurà que “per la Unió, avui és un dia important i d’alegria”. Així mateix, el president afegí que “el futur de la Unió no s’entenia sense tenir el camp municipal, per fer que no hi hagi distincions amb els altres equips de la ciutat i que, a l’hora de començar la temporada, comencem tots des de la mateixa línia de sortida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip