L’Ajuntament des Castell instal·la sis radars pedagògics per millorar la seguretat viària en diferents punts del municipi

Seguint les recomanacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible des Castell, l’Ajuntament ha instal·lat un total de sis radars de tipus ‘smile’ en diversos carrers del municipi.

La batlessa Joana Escandell ha explicat que aquesta actuació “permetrà millorar la seguretat viària en aquests punts i continuar avançant en la pacificació de les vies urbanes des Castell”.

Radars pedagògics

L’actuació ha consistit en la instal·lació de diversos senyals lluminosos de caràcter pedagògic, que indiquen la velocitat a la qual circulen els cotxes, i que en cap cas serveixen per imposar sancions. Si el conductor circula a una velocitat adequada, el radar indica la velocitat en color verd i mostra una cara somrient. En canvi, si el conductor supera el límit de velocitat en aquell punt, els números es mostren en color vermell i apareix una cara trista. L’objectiu és conscienciar els conductors de la necessitat de moderar la velocitat a l’interior del poble.

Aquests elements són especialment indicats per a les vies de transició, és a dir, per a aquells llocs on cal reduir la velocitat de manera significativa després de circular a una velocitat més elevada, com l’entrada d’una població.

Concretament, els radars s’han instal·lat a les avingudes de Son Vilar i del Port (Sol de l’Est) i als carrers Fontanilles, Victori, Maó i Tramuntana (Santa Anna).

A més, els radars compten amb un sistema de captació de dades com la velocitat o el nombre de vehicles que passen per un punt, que permet generar estadístiques per a la posterior implementació de mesures.

La iniciativa ha tingut un cost de 14.498,07 euros (IVA inclòs), que s’ha finançat amb la partida d’1,2 milions d’euros que es va incorporar al pressupost de l’any passat per dur a terme una vintena de projectes. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.