Brussel·les vol crear l’Agència de Drogues de la UE per ajudar a lluitar contra el narcotràfic

ACN Brussel·les .- Brussel·les vol crear l’Agència de Drogues de la Unió Europea per ajudar a lluitar contra el narcotràfic. La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres una proposta per reforçar el mandat de l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (EMCDDA, per les seves sigles en anglès) i transformar-lo en una agència. L’executiu europeu preveu que “tingui un paper més important”, com per exemple fent campanyes de prevenció i cooperant amb les forces de seguretat que combaten el tràfic d’estupefaents. “Ajudarà a lluitar contra els efectes perjudicials de les drogues i treballarà amb eficàcia amb altres agències de la UE, especialment amb Europol”, ha defensat l’eurocomissària de l’Interior, Ylva Johansson.
El Consell de la UE, on seuen els estats, i l’Eurocambra examinaran els pròxims mesos la proposta per adoptar el nou mandat. Amb seu a Lisboa, l’EMCDDA és l’autoritat de referència a la UE sobre drogues il·legals i destaca per proporcionar anàlisis d’experts sobre el mercat de la droga i les toxicomanies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca