El PP des Castell reclama a l’Ajuntament que recuperi el projecte de construcció del bulevard

Fotografia del moment de l’acord entre tots els grups polítics a la passada legislatura.

El Partit Popular des Castell reclama a l’Ajuntament que reactivi d’una vegada el projecte per a la construcció d’un bulevard a l’accés a l’entrada del poble des de la carretera ME-2. Es tracta d’una intervenció que ja estava programada la legislatura passada, que comptava amb el consens general dels grups polítics i disposava fins i tot d’un conveni de col·laboració signat amb el Consell de Menorca, amb precisió d’inversió necessària.

Tot i que el camí per a aquesta iniciativa estava aplanat, la realitat és que el projecte d’intervenció en aquest punt es va arrossegant d’un pressupost a un altre sense que s’executi i amb l’agreujant que el càlcul econòmic, contràriament a les tendències de inflació i mercat, va a la baixa.

El president de la Junta Local, Lluís Camps, ha recordat que els darrers pressupostos del mandat anterior, quan va presidir la Corporació, recollien ja el 2019 una partida econòmica de 786.000 euros per emprendre l’obra. Amb el canvi de govern, la previsió de despesa es va reduir a 718.000 euros el 2020 i, com el projecte, la inversió s’ha quedat congelada en aquesta mateixa xifra, segons recullen els pressupostos del 2022.

La junta local, en coordinació amb el grup municipal del PP, ha cridat l’atenció sobre un retard que ja és excessiu.

La idea inicial es remunta a l’any 2017 i apuntava a una sèrie d’actuacions per aconseguir millorar el principal accés al poble i de manera molt concreta a la creació de places d’aparcament com a via per afavorir visites a la població i estimular l’economia local.

En els antecedents d’aquesta iniciativa cal situar l’escassetat de punts d’aparcament en vies urbanes, estimada en uns 500 estacionaments. Més de la meitat d’aquest aforament, 282 places, correspon a bosses d’aparcament que es van habilitar en terrenys cedits de manera temporal a l’Ajuntament.

El problema de capacitat d’acollida de vehicles, per tant, subsisteix com recorda Lluís Camps.

La junta local ha recordat també i per altra banda, que l’anterior Consistori, sota govern del PP i el PI, va afavorir una bona base de consens amb tots els grups polítics, tant per a aquest projecte com per a les grans iniciatives de desenvolupament d’actuacions a el poble (quarters, bulevard, etc.).

El bulevard des Castell coincideix amb el traçat de la carretera Me2 al seu pas per la població i en direcció cap a Sant Felip, com una via de connexió i integració de les diferents zones del poble que a més permetria augmentar les places d’aparcament i apaivagar el trànsit al centre de la població.

L’acord de totes les forces polítiques municipals es va plasmar, a més, en un conveni subscrit amb el Consell segons el qual l’Ajuntament impulsaria la creació del bulevard. Correspon al Consistori encarregar la redacció del projecte tècnic i promoure’n l’execució, a més de fer un estudi de mobilitat urbana. El Consell, per part seva, es va comprometre a assumir el cost del projecte tècnic i finançar el 50 per cent de l’obra.

El PP des Castell ha volgut cridar l’atenció sobre el poc impuls que està donant el govern municipal a iniciatives interessants des del punt de vista de millora duna façana urbana sinó també com a factor estratègic per procurar dinamitzar l’economia municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.