La sueca Alice Bah Kuhnke serà la candidata dels Verds/ALE a la presidència del Parlament Europeu

Alice Bah Kuhnke

ACN Brussel·les .- La sueca Alice Bah Kuhnke serà la candidata del grup parlamentari Verds/ALE, on s’integra ERC i els Comuns, a la presidència del Parlament Europeu. Exministra de Cultura i Democràcia a Suècia, Bah Kuhnke, de 50 anys, va entrar a l’Eurocambra el 2019 i ocupa una de les vicepresidències del grup ecologista. La candidata dels Verd/ALE rivalitza amb la conservadora i antiavortista maltesa Roberta Metsola, candidata del Partit Popular Europeu. L’Esquerra Unitària Europea (GUE/NGL) ha apostat per l’eurodiputada d’Esquerra Unida, Sira Rego, mentre el grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR) defensen la candidatura de l’eurodiputat polonès de Llei i Justícia, Kosma Złotowski.

La setmana que ve el Parlament Europeu decidirà qui ocupa la presidència de la institució. La votació serà el pròxim 18 de gener, però no hi haurà el relleu habitual. El president David Sassoli va morir dimarts per una complicació greu del sistema immunitari i no va poder acabar l’última setmana del seu mandat.

Metsola, favorita

La maltesa Roberta Metsola és la favorita per substituir Sassoli. El grup dels socialistes europeus i els liberals de Renovar Europa no han presentat cap candidat i estan negociant el seu suport. “Encara no hi ha res decidit, tot està obert”, va avisar dimarts la cap de les files socialistes, l’eurodiputada del PSOE Iratxe García, que demana un “equilibri just, tant a nivell polític com a nivell d’estructures administratives”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.