Yolanda Díaz dona suport a Garzón i emplaça el PSOE a “cuidar” la coalició

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz
ACN Madrid .- La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha expressat aquest dimecres el seu “suport” al ministre de Consum, Alberto Garzón, per la polèmica que s’ha generat fruit de les seves declaracions sobre les macro-granges. En una entrevista a ‘La hora’ de TVE, Díaz ha emplaçat el PSOE a “cuidar” la coalició i ha recordat que -contràriament al que han fet els ministres socialistes en aquesta polèmica- ella ha donat suport a altres membres del govern espanyol quan han rebut atacs de la dreta. “La dreta pot somniar que es trencarà la coalició, però ja li dic jo que no, que estem molt tranquils i no donaré aquesta notícia a la dreta del nostre país i mot menys a l’extrema dreta”.
Segons Díaz, en les seves declaracions Garzón “no va fer altra cosa que defensar el que defensa el govern d’Espanya” i que ha plantejat “un debat profund”. “El govern d’Espanya té documents on apostem per un model de ramaderia extensiva i sostenible”, ha afirmat, “i soc partidària que els debats es facin amb serenitat i sobretot amb molt de respecte a la ciutadania”.

Díaz ha evitat criticar obertament la manca de suport del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i dels ministres del PSOE al ministre Garzón, però ha volgut llançar un missatge d’alerta. “No hi entraré, però sí que dic que la ciutadania mereix respecte i que ens hem de cuidar”, ha dit, però “no hi ha cap raó, encara que hi hagi eleccions a una comunitat autònoma, perquè generem un soroll que la ciutadania no es mereix”.

Diaz ha donat per descartada la possibilitat que el president espanyol cessi Garzón: “Seria bastant surrealista que un ministre que està complint l’acord de govern hagués de fer algun pas” i aleshores “sí que seríem notícia al món”. “Dono suport profundament a Garzón”, ha dit Díaz, que ha recordat que ella ha donat suport a ministres socialistes quan han passat “moments durs” i ha tornat a emplaçar el PSOE a “a cuidar” la coalició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.