El Parlament aprova l’esmena de Més per Menorca que preveu l’obertura dels centres fora de l’horari lectiu

Els centres escolars públics podran aprovar plans d’obertura més enllà de l’horari lectiu, tant per a la utilització de les seves instal·lacions com per a la formació permanent de famílies o de la comunitat en general. Així ho ha aprovat aquest dijous per unanimitat el Parlament a proposta de Més per Menorca, qui ha presentat una esmena en aquest sentit (número 8906) a la ponència de la nova llei d’educació.

D’aquesta novetat no només se’n podran beneficiar els infants, sinó que també es podran programar activitats per a les famílies i la comunitat educativa en general fora de l’horari lectiu. L’esmena aprovada, a més, inclou que els centres podran establir acords amb associacions sense ànim de lucre per a autoritzar-los l’ús de les instal·lacions del més enllà de l’horari escolar.

Si bé fins ara alguns ajuntaments havien fet acords puntuals amb algunes escoles i instituts, ara aquesta possibilitat quedarà recollida a la llei i els centres educatius tendran autonomia per decidir quan volen obrir i per a quines activitats, donant cobertura legal a aquests programes.

Des de Més per Menorca, el seu diputat Josep Castells ha valorat de forma molt positiva que tots els partits s’hagin sumat a la proposta perquè així  «afavorim la integració de les infraestructures educatives amb la vida social dels barris i potenciam una filosofia que alguns centres i ajuntaments pioners ja havien començat a implementar».

Amb la inclusió d’aquesta novetat a la llei, «s’obren moltes portes: des de la possibilitat de programar activitats per als infants que permetin conciliar als seus progenitors, fins a activitats formatives per a les famílies. D’aquesta manera, satisfem una de les demandes de diferents associacions de mares i pares», ha afegit el diputat menorquinista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca