“La malaltia del cor”, nova novel·la de Joan Pons Properament també veurà la llum la traducció al castellà de "Barba-rossa"

 

El proper 2 de febrer sortirà publicada per l’editorial Univers, la mateixa que publica el premi Sant Jordi, “La malaltia del cor”, novel·la original de l’escriptor ferrerienc Joan Pons Pons. És fruit de l’estada que va fer fa dos anys al castell de Montjuïc de Barcelona arran d’un dels premis internacionals Montserrat Roig convocats per l’ajuntament de Barcelona i per la Unesco. La novel·la, seguint l’estil poètic i sintètic de “Barba-rossa”, tracta el tema de la materialització del mal en un edifici, en aquest cas l’important i simbòlic, per a la ciutat de Barcelona, castell de Montjuïc. Després de 10 anys, Joan Pons torna a publicar a una editorial de Barcelona. Havia publicat els darrers llibres a València -“La casa de gel”, premi Ciutat d’Alzira-, a Menorca -“Pedraules”- o a Mallorca -“L`illa dels arbres vençuts” i la reedició de la Nova Editorial Moll de “Barba-rossa”-.

Els lligams entre el cor, l’amor i l’horror.

Ivan, un jove pèl-roig, súbdit britànic de l’illa de Maó, arriba a Barcelona com a polissó en un vaixell, en un darrer intent per fugir de la misèria i d’una baralla en la qual va matar un home. En arribar al port el prenen per un vampir i el fan presoner, el condemnen a morir en una pira davant el públic, però el capità de la guarnició, el salva i el pren sota la seva protecció. A partir d’aquest dia l’Ivan viurà al castell de la ciutat, on trobarà el retrat d’un nen que se li assembla de manera inquietant. Un dia l’Ivan descobreix que aquest és el nen mort del capità, i que el capità només el vol per immolar-lo en un ritual de la Germandat de l’Ase Roig per tal de recuperar el seu fill.

També aquest febrer veurà la llum la traducció al castellà de “Barba-rossa”. “Barbarroja” serà editada per Calambur Editorial SL. En aquesta ocasió és el mateix autor menorquí qui n’ha fet la traducció. La il·lustració de la coberta és a càrrec de la professora i artista Tónia Coll. La reedició de “Barba-rossa” ha exhaurit ja la primera edició i va per la segona. Ara, però, li ha agafat el relleu “Barbarroja”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip