L’exposició «Distància______Social» s’inaugura dissabte a Ciutadella

El Consell Insular de Menorca trasllada a Ciutadella l’exposició «Distància______Social», després de l’èxit de visitants i crítiques que ha tingut durant el temps que ha estat oberta a Ca n’Oliver, a Maó.

«Distància______Social» es podrà veure del 15 de gener al 5 de març a la sala d’exposicions El Roser, tot i que a causa de la situació sanitària no es podrà celebrar l’acte d’inauguració previst.

L’exposició s’insereix en el marc dels actes culturals programats per a la celebració de la diada de Menorca i obrirà les portes dissabte, dia 15, a les 10.30 h, en l’horari habitual de la sala El Roser.

La mostra, emmarcada en el projecte Rescat Cultural 2021, reuneix el treball de 27 artistes actuals nascuts, residents o propers a Menorca.

Agafant com a punt de partida el resultat de la combinació de les paraules distància i social —contradictòries en un principi— i alliberant-les del significat exclusivament pandèmic, ens situam davant d’un relat conceptual i múltiple sobre la nostra societat i les diverses «distàncies» que ens separen.

L’exposició es vertebra a través de tres línies temàtiques: l’AUTODISTÀNCIA (La casa. El refugi), la DISTÀNCIA SOCIAL (L’exterior. La societat) i la DISTÀNCIA ESTRUCTURAL (El sistema. La precarietat).

A partir d’una curosa selecció d’artistes i obres que es distribueixen dins dels tres blocs anteriors, la mostra compta amb una gran varietat de disciplines i tècniques contemporànies, amb un contundent component satíric i de crítica social.

Amb aquesta exposició col·lectiva, en la qual els artistes han participat de forma molt activa, es pretén capgirar els models expositius convencionals i hegemònics en pro d’un espai d’expressió i de creació conjunta, en què puguin aparèixer noves maneres d’interactuar amb l’espai expositiu i escurçar-se la distància entre artistes i espectadors.

A banda de la mostra, de caràcter temporal, s’ha editat especialment per a l’ocasió un fanzín en el qual han participat tots els artistes que conformen l’exposició. Una peça col·laborativa que el visitant podrà emportar-se a casa fins que se n’exhaureixin els exemplars (l’edició és de 1.500 exemplars).

Els artistes participants són Alejandro Martín (dibuix, mural), Ana Llorens (instal·lació), Antonella Zorzi (instal·lació), Carles Moll (escultura), Carmen de los Llanos (pintura, instal·lació), Clara Garriga (audiovisual), Cristian P. Coll (fotografia, instal·lació), Cristòfol Pons (pintura, mural), ?D Loves The Sodomites (instal·lació visual i sonora, performance), hombrelópez (instal·lació), Jaume Chavala (dibuix, instal·lació), José A. Sintes (pintura), José Cruz (dibuix, instal·lació), ?Julieta Oriola (dibuix, pintura), Kodomos (gravat), La Foix (escultura), Laura Marte (instal·lació), Leny Pony (fotocollage), Macià Florit (audiovisual), Març Rabal (audiovisual), Marina E. G. (performance), Núria Marquès (dibuix), Omar Lora (instal·lació), Pincho (escultura), Theresia Malaise (pintura), Tutzo (pintura) i els col·lectius Tutzo & Quitolomalo (pintura) i 3-DKE (escultura, instal·lació).

A més a més, en el marc d’aquesta exposició, dia 19 de febrer comptarem amb la presència del barceloní Daniel Gasol, autor del llibre Art (In)Útil, per gaudir d’un col·loqui i posterior debat sobre la relació de l’art amb el sistema, tant en l’àmbit econòmic com en l’institucional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip