Tots els detalls religiosos referents a la festa de Sant Antoni 2022 Comunicat del Bisbat de Menorca

Aquest any, tot respectant les mesures sanitàries establertes, la festa de Sant Antoni recupera la majoria dels seus actes tradicionals als diferents pobles de Menorca.

A Ciutadella l’acte central de la festa tindrà lloc a la Catedral. A les 11 h Eucaristia  presidida pel bisbe Mons. Francesc Conesa. Tot seguit, els actes continuaran amb la processó pels carrers de Ciutadella i, en arribar a la Catedral, es faran els Tres Tocs a l’interior del temple. Després de la processó, l’entrada al temple diocesà es farà per la porta major. Els preveres es dirigiran al presbiteri. A l’esquerra de la porta major es situaran el bisbe Francesc i el vicari general, Mn. Gerard Villalonga, juntament amb la imatge de Sant Antoni. A la dreta de la porta es situaran la batllessa, Joana Gomila, i la regidora que ha de fer els Tres Tocs.  Els regidors que assisteixin a cavall quedaran al replà de l’escala.

Els Tres Tocs es faran mirant cap a l’altar. Tot seguit, acabats els Tres Tocs, el Bisbe pujarà a l’altar mentre es canti el Te Deum i, seguidament, les autoritats es dirigiran als seus seients. Degut a la pandèmia, és el mateix protocol que es va realitzar l’any passat i també es fa així en cas de mal temps.

A continuació, adjuntam els horaris de la resta de celebracions previstes. La majoria de les misses aniran seguides de les tradicionals beneïdes d’animals.

-Parròquia de Sant Francesc de Ciutadella: Eucaristia a les 9.30 h, en sufragi dels difunts del Casino 17 de Gener.

-Parròquia de Sant Cristòfol des Migjorn Gran: Eucaristia a les 10.30 h.

-Parròquia de Sant Martí des Mercadal: Eucaristia a les 9.30 h i, tot seguit, beneïda d’animals a les 10.15 h.

-Parròquia de Sant Antoni de Fornells: Eucaristia a les 11.15 h  i, tot seguit, a les 12 h la benedicció d’animals a la plaça de l’Església.

-Parròquia de Sant Antoni de Maó. 2 celebracions:

Dia 16 A les 20 h Solemnes vespres en honor Sant Antoni i benedicció del nou retaule.

-Dia 17 missa a la parròquia, a les 11 h, seguida de la concentració de persones amb els seus animals al C/ Vives Llull. A les 12 h sortida en processó fins al Carrer de ses Moreres per a la benedicció d’animals.

-Parròquia de Sant Climent: Eucaristia a les 9.30 h. A continuació, benedicció d’animals.

-Parròquia de Sant Lluís: Eucaristia a les 10 h. A continuació, benedicció d’animals.

-Parròquia Mare de Déu del Roser des Castell: Eucaristia a les 11 h. A continuació, benedicció d’animals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.