Menorca reforça la seva presència a FITUR 2022 com a destí col·laborador de FITURTECHY i la participació de més municipis

Han passat tot just set mesos des de la darrera edició presencial i la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid arrenca de nou motors per obrir portes la propera setmana al recinte IFEMA, del 19 al 23 de gener. Menorca acudeix a aquest important esdeveniment –que aplegarà 600 expositors i prop de 7.000 empreses– amb més presència i protagonisme que mai per dos motius. Per una banda, l’illa és converteix en el primer Destí Col·laborador de FITURTECHY i, com a tal, tindrà un estand i un paper destacat en aquesta secció de la fira dedicada a la tecnologia, innovació i la sostenibilitat. Per altra, creix el número d’ajuntaments que acudeixen a cita de la mà de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i que tindran un espai propi per donar a conèixer la seva oferta i el seus atractius turístics i reforçar el missatge conjunt de Menorca com un territori amb una riquesa natural, cultural i de turisme actiu, com espai per a la celebració de trobades i congressos o per al descans i la connexió amb la natura que es pot gaudir en qualsevol moment de l’any.

La delegació menorquina encapçalada per la presidenta del Consell Insular i de la FFTM, Susana Mora, i la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, hi assisteix amb una agenda de reunions amb companyies, turoperadors i agències de viatge com Eurowings, Soltours, Jet2, Iberia, Vueling, Air Nostrum, Baleària, Logitravel, Edreams, Destinia, i representants de les Oficines Espanyoles de Turisme (OETS) a Londres, Roma, Oslo, París, Zuric, Berlín, Dublín Copenhaguen, Frankfurt, Nova York, Lisboa, Viena, Milà, Helsinki i La Haya. La intenció és consolidar i millorar les connexions i la disponibilitat de places per viatjar a l’illa fora dels mesos punta de temporada i aconseguir acords de col·laboració i de promoció que siguin beneficiosos per la comercialització de Menorca i la diversificació de mercats emissors després d’un any 2021 marcat per les restriccions per la pandèmia i els viatges de proximitat en què el turisme nacional va representar pràcticament el 70% del volum total de visitants.

La presidenta Susana Mora també serà l’encarregada de presentar la nova campanya promocional de 2022 “Por los pequeños placeres” i l’oferta d’activitats que es programaran al llarg de tot l’any de mandat com a Regió Europea de Gastronomia com a un reclam que es suma als atractius i a l’oferta turística que ofereix l’illa per gaudir de la natura, la cultura, el patrimoni, el turisme actiu, la seva mar i les seves platges i la Menorca Talaiòtica que enguany aspira a ser proclamada patrimoni mundial de la UNESCO. Serà a l’acte del dia de les Illes Balears que tindrà lloc el dijous dia 20, a les 11.00h a la plaça de l’estand de les Illes Balears 7B 08.

El dia abans, el dimecres dia 19, a partir de les 16.00h i en el mateix estand de les Illes Balears, Menorca realitzarà cinc presentacions més a càrrec dels municipis que acudeixen a FITUR. Els alcaldes de Maó, Ciutadella, Sant Lluís, Es Castell i Alaior seran els encerregats de donar a conèixer els principals reclams turístics que ofereixen als visitants: Maó i Alaior, la seva gran aposta per l’art amb la inauguració el passat any de la galeria Hauser & Wirth a l’illa del Rei i el Centre d’Art Contemporani LÔAC; Ciutadella promocionarà el seu programa d’activitats gratuïtes ‘Enjoy Ciutadella’; Es Castell destacarà la seva recent celebració del 250 anys de la seva fundació i els seu atractiu patrimonial com el Fort Marlborough, el castell de Sant Felip i el Llatzeret; mentre que Sant Lluís presenta la seva aposta per la sostenibilitat, també en l’àmbit cultural.

Just després, a les 18h, al mateix espai tindrà lloc la presentació de la candidatura de Menorca Talaiòtica a càrrec del vicepresident i conseller de Cultura del Consell Insular, Miquel Àngel Maria, i el coordinador de la candidatura Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial de la UNESCO, Cipriano Marín.

Per altra banda, també el dimecres 19 a les 16.30h, el conseller de Medi Ambient, Josep Juaneda, oferirà una ponència sobre el Camí de Cavalls en el marc de les presentacions dedicades a camins naturals que ha organitzat el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació al seu estand 9C 14 de FITUR.

FITURTECHY

L’aposta de l’illa per la innovació i la sostenibilitat turística serà posada en valor en aquesta secció de FITUR en què, en aquesta edició de FITUR, Menorca serà el primer Destí Col·laborador d’aquest espai. A través d’esdeveniments en format de ponències i presentacions, l’illa donarà a conèixer les experiències i iniciatives que s’han anat desenvolupant en aquest camp en els darrers anys, així com els projectes de futur orientats a la millora de la qualitat de la destinació i de l’oferta adreçada als viatgers.

Aquesta presència activa de Menorca a FITURTECHY es traduirà als seus 4 fòrums:

#techYsostenibilitat
La presidenta del Consell Insular estarà present a l’acte d’inauguració d’aquest fòrum que tindrà lloc el dimecres 19 a les 12.00h a càrrec del secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, i el president del Instituto Tecnológico Hotelero (ITH), Javier García.

A més, la presidenta i Alba Carbonell, Cofundadora de 0Plastic, oferiran la ponència “Menorca, compromiso sostenible”, dimecres dia 19 a les 12.45h. Al migdia, a les 13.15h, el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, participarà en el debat “El equilibrio entre lo social, lo económico y lo mediambiental. ¿Qué es realmente un destino sostenible?”.

#techYdestino
En aquest fòrum s’abordarà el renovat interès i la necessitat de viatjar… amb els nous requisits per fer-ho. Cristina Lozano, de Cristine Bedfor Guest Houses prendrà part al debat “Propuestas turísticas sostenibles para satisfer al viatger experimentado” (dimecres 19, a les 12.00 h). I Álex Villeyra, de la consultora Mabrian, al debat sobre “Travel Intelligence: Datos en tiempo real y previsiones futuras, elementos clave para la toma de deciones estratégicas”. (dijous 20, a les 13.00 h)

#techYNegocio
Abordarà l’adaptació a la nova realitat des del punt de vista empresarial turístic, amb la digitalització i la planificació estratègica com a grans eixos. En aquest fòrum, Laura Ruiz, Directora Insular de Promoció Turística de Menorca i Fons Europeus serà l’encarregada de la introducció a la jornada del dijous 20 a les 11.00h amb una intervenció explicant el paper que juga la tecnologia en el desenvolupament turístic de Menorca.

#techyFutur
Comptarà amb el diàleg “Menorca: innovación natural”, moderat per David Baret, periodista econòmic, i les intervencions d’Anna Truyol, Founder Artchimboldi, Carlos Cendra, director de Vendes i Màrqueting de Mabrian i Álex Alguacil, director de El Lago Resort Menorca. Serà el dijous 20 a les 13.20h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.