Actes 8 Març

La Conferència Episcopal diu que investigarà els abusos a les diòcesis i descarta una comissió independent Omella diu que no cal "multiplicar ens" i Cañizares critica que "no és prudent denunciar sense dades"

 

ACN Barcelona .- El president de la Conferència Episcopal espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, ha assegurat que els casos d’abusos s’investigaran internament a cada diòcesis i ha descartat crear una comissió independent com la que tenen en països com Portugal. Després que el diari ‘El País’ publiqués un informe on s’apuntava que almenys 251 clergues haurien abusat de 1.237 víctimes, Omella ha explicat que “no és necessari” crear una comissió independent perquè implicaria “multiplicar ens”. Segons ell, tractar els casos des de cada diòcesis és “més proper i humà”. En una roda de premsa des de Roma divendres després de reunir-se amb el Papa Francesc, Omella ha dit que l’estratègia de la Conferència Episcopal té l’aval de la Santa Seu.
“Hem establert comissions a cada diòcesis per recollir denúncies, acompanyar les persones que se senten ferides i evitar que aquestes coses puguin tornar a passar”, ha afirmat Omella.

“És molt més humà i proper que cada diòcesi tingui el seu organisme, i això li ha semblat bé a la Santa Seu, perquè l’important és treballar pel bé de les víctimes”, ha afegit.

“Portugal, França, Alemanya fan el que creuen convenient i nosaltres, en contacte amb la Santa Seu, també, i ens han dit que endavant”, ha reiterat Omella, respecte a la diferència entre països sobre el tipus d’investigació dels abusos.

El cardenal ha afirmat que “tan de bo altres institucions facin aquest camí” per evitar el “llast o mal” que suposen els abusos, i que ha dit que afecten “tants àmbits de la societat”.

Omella ha evitat fer autocrítica i valorar perquè les víctimes van acudir a ‘El País’ i no a la pròpia Església per denunciar els abusos, i ha reiterat que calen “dades” sobre els casos. “El tracte humà sempre és més fàcil que l’anonimat”, ha afegit.

D’altra banda, el cardenal de València, Antonio Cañizares, ha criticat l’actitud del diari ‘El País’ i ha demanat “prudència als mitjans de comunicació, que no la tenen”. “No és prudent denunciar sense donar dades”, ha afirmat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.