Més per Menorca reivindica més autogovern en la Diada del Poble de Menorca

El vespre del 16 de gener, Més per Menorca es va reunir amb els seus adherits i adherides a la Sala Sant Josep de Ciutadella per commemorar la Diada del Poble de Menorca. L’acte tenia l’objectiu de reivindicar la identitar menorquina i reclamar major autogovern per a la nostra illa.

Eduard Riudavets, secretari d’organització del partit, presentà l’acte en el que el coordinador general del partit, Damià Moll, donà a conèixer el manifest Volem eines per construir el nostre futur.

El manifest posà en valor el Consell Insular com a “element imprescindible per poder treballar amb visió de futur en favor de Menorca” i afirma que “des de les institucions de Menorca i amb la mobilització permanent de la ciutadania, s’ha pogut resistir l’embat d’unes tendències globals, uniformitzadores i especulatives que amenaçaven i amenacen de convertir Menorca simplement en un destí turístic totalment dependent de l’exterior”.

Finalment,  el text conclou que “per enfrontar-se a les tendències que se’ns imposen des de l’exterior cal que Menorca disposi de la màximes quotes d’autogovern. Hem de poder fer la nostra pròpia política econòmica, fiscal, territorial, energètica i social”.

L’acte fou amenitzat amb la música del cantautor alaiorenc, Borja Olives, amb un repertori de temes propis que recullen els valors menorquinistes, sobiranistes, ecologistes i feministes.

Des de Més per Menorca afirmen que “és important la celebració de la diada com a eina reivindicativa de la nostra història, però sobretot ha de permetre donar veu a les demandes del poble menorquí”, els menorquinistes consideren que “tot i la pendèmia, es nota que la ciutadania té ganes de mobilitzar-se per a promoure una data tan significativa com aquesta”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca