Balearia s’adhereix a Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022

L’estand de Baleària a FITUR és l’escenari aquest matí de la signatura de l’acord d’adhesió de l’empresa de transport marítim al mandat de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022. L’acte compta amb la presència de la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i del president de Baleària, Adolfo Utor.

Amb aquesta adhesió, Baleària es compromet a donar suport i promoure els principis de la Regió Europea de Gastronomia mitjançant tots els seus canals de comunicació (revista, xarxes socials, web, pantalles als vaixells, etc.). L’acord contempla la promoció per part de Baleària de Menorca ERG entre la comunitat local i els visitants, posicionant Menorca com a destinació gastronòmica de qualitat.

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, va agrair l’adhesió de Baleària a Menorca Regió Europea de Gastronomia “un recolzament que, sense dubte, contribuirà a sumar canals de difusió per a projectar cap a l’exterior els valors de Menorca com a territori compromès amb la protecció i la promoció de la seva riquesa cultural i gastronòmica, alineats amb la declaració com a Reserva de Biosfera i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides”.

CONCURS CUINA VEDELLA MENORQUINA

Després de la formalització de l’adhesió de Baleària a Menorca ERG, al mateix acte va tenir lloc la presentació del I Concurs Nacional de Cuina aplicada a la Vaca “Vermella” de Menorca, amb la presència del vicepresident del Consell Insular i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria; el conseller de Economia i Territori, Josep Pastrana; el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biofera, Josep Juaneda; la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, i el president de l’Associació d’Hosteleria i Restauració de CAEB, José Bosch. El concurs forma part dels actes programats dins el mandat de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022 i està organitzat per la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB).

El concurs tindrà lloc a la plaça del Mercat de Ciutadella el pròxim diumenge 6 de març, entre les 10 i les 13 hores. Avui mateix s’obre el termini perquè els cuiners que vulguin participar puguin presentar les seves propostes. El concurs està obert a cuiners d’àmbit nacional, que hauran d’enviar una fitxa tècnica amb la recepta que cuinaran el dia del concurs i en la que l’ingredient principal haurà de ser la vedella menorquina. Un jurat especialitzat triarà els 8 finalistes que seran els que es traslladen fins a Menorca per cuinar en viu les seves receptes.

page2image3839392

Aquest concurs pretén posar en valor un producte de raça autòctona de gran qualitat com és la vedella de Menorca, al mateix temps que es potencia la biodiversitat de un territori Reserva de Biosfera. Coincidint amb el concurs, durant tot el cap de setmana, restaurants de l’illa faran una jornada especial dedicada a la vedella menorquina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.