Menorca Talaiòtica es presenta a FITUR

Menorca Talaiòtica ha centrat l’atenció avui dimecres, 19 de gener, amb la presentació de la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO 2022 a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid. El vicepresident i conseller de Cultura del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria; la subdirectora general de gestió i coordinació de béns culturals del Ministeri de Cultura, Pilar Barrero García; i el coordinador de la candidatura, Cipriano Marín, han estat els encarregats de conduir l’acte celebrat aquesta tarda a l’estand de les Illes Balears.
En la seva intervenció, el conseller de Cultura ha volgut ressaltar la importància de Menorca Talaiòtica en el marc de l’estratègia turística de l’illa: “Menorca fa anys que treballa per diversificar i desestacionalitzar el turisme. Un dels àmbits més efectius per fer-ho és el turisme cultural. Esteim convençuts que Menorca Talaiòtica té potencial per atraure fora de temporada alta un turisme interessat per la cultura, el paisatge i els valors tradicionals de la vida a l’illa. La possible declaració com a patrimoni mundial serà un estaló a aquesta estratègia”.
L’acte ha finalitzat amb la projecció d’un resum de quatre minuts del documental Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular. El Consell Insular de Menorca ha impulsat la creació d’aquesta peça audiovisual per donar suport a la candidatura i contribuir a la difusió i conservació del patrimoni talaiòtic. El documental és una oportunitat per descobrir i compartir el viatge d’una civilització que continua viva i present en cada paisatge de l’illa. Realitzat per la productora Espiral Producciones TV SL, ha estat dirigit per Manu Balaguer, amb guió de Laura Jurado i sota l’assessoria de l’arqueòloga Amalia Pérez-Juez.
En quin punt es troba la candidatura?
El proper 28 de febrer es donarà resposta a l’informe de petició d’informació enviat per ICOMOS, després que l’equip de la candidatura defensés l’expedient davant el panell d’ICOMOS internacional el passat 26 de novembre a París. Després d’aquest darrer procediment, el mes de maig ICOMOS publicarà l’informe definitiu. A finals de juny està previst que se celebri el Comitè del Patrimoni Mundial a Kazan (Rússia), on es decidirà la inscripció de Menorca Talaiòtica a la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca