Actes 8 Març

Alaior conquereix i sedueix a FITUR

Alaior ha estat avui protagonista de Fitur amb la celebració del Dia d’Alaior, l’acte en què l’Ajuntament i els seus coexpositors han presentat tota l’oferta turística i cultural del municipi.

Han estat moltes les persones que han volgut acompanyar l’Ajuntament i s’han donat cita al Dia d’Alaior. Professionals del turisme, autoritats, periodistes nacionals i internacionals i algunes personalitats de diferents àmbits.

Entre les autoritats presents hi havia Susana Mora, presidenta del Consell Insular de Menorca i Josep Pastrana, conseller d’Economia. Així mateix, també hi ha assistit Luis Casals, president d’ASHOME.

Aquest any, a causa de la Covid-19 i les mesures de seguretat sanitàries, la convocatòria de l’Ajuntament ha hagut d’ajustar-se a l’aforament permès per part de la fira.

L’alcalde va iniciar el seu parlament a l’acte central del Dia d’Alaior davant de nombrosíssim públic amb l’afirmació “Alaior és la tercera potència mundial a Menorca”.

Va animar tots els presents a visitar Alaior, per què?, perquè s’ho val». En ser, va dir, «un enclavament únic en una illa excepcional». I perquè segons l’alcalde, som capaços de transformar totes les nostres capacitats en una sola cosa, la millor experiència de vacances que algú pugui tenir».

Benejam també es va preguntar, per què Alaior a Fitur? Al que va contestar, perquè ens encanta compartir, perquè compartint ens feim forts i creixem».

També va destacar que Alaior compta amb una aposta clara per un model turístic sostenible, respectuós amb el medi ambient. Va posar en valor que la concentració d’agroturismes més gran de Menorca es dóna al municipi d’Alaior, on l’hoste s’integra al medi rural i viu amb intensitat l’Alaior més profund.

Va exalçar els racons amb encant, els edificis emblemàtics i l’àmplia xarxa comercial local de la qual, va assegurar «Alaior és un primor».

Va fer especial èmfasi en les originals activitats culturals que té lloc durant tot l’any i es va referir àmpliament al centre d’art contemporani recentment inaugurat. De LÔAC, Alaior Art Contemporani, va dir que és «tota una revelació per a propis i estranys». Va asseverar que «l’art ens fa lliures,  l’art mou i commou, i que per això constitueix un enorme atractiu turístic de profunda transcendència per a Alaior».

Després de referir-se a totes les fortaleses que pel que fa a promoció turística acull Alaior com a municipi alegre, acollidor i artístic, va acabar la seva intervenció afirmant que, «si es deixen, Alaior acariciarà els seus sentits, quants tinguin. Digueu-li-ho a tothom, que es corri la veu. Els esperem a Alaior».

Finalment, l’alcalde ha presentat el vídeo promocional de LÔAC, Alaior Art Contemporani i el nou web turístic del municipi, visitalaior.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.