Presentació de la catalogació dels túnels antiaeris de la Guerra Civil a Maó Demà a partir de les 19.00 h, a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme

 

Aquest divendres, 21 de gener, tindrà lloc la presentació pública de la catalogació dels túnels antiaeris de la Guerra Civil de Maó, a partir de les 19.00 h, a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme.

Es tracta d’un treball becat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Maó i que ha estat elaborat per Carlos de Salord, Miquel López Gual, Amalia Pérez-Juez, Borja Corral i Maria Gutiérrez Moll, en col·laboració amb l’Associació Amics del Museu de Menorca, l’Associació Memòria de Menorca i la Universitat de Boston.

L’estudi fa una extensa documentació del context històric amb l’aportació de nombroses dades, plànols i fotografies. En total, documenta 144 refugis en galeria subterrània (dels quals 29 tenen evidències arqueològiques i històriques) 70 soterranis i 12 coves utilitzats duran la Guerra Civil. En total, sumen uns 816 m i, si s’hi sumen aquells túnels que no s’han pogut contrastar, pujarien fins a aproximadament 1.833 m.

L’acte de presentació es desenvoluparà en format de conferència, on els membres de l’equip redactor explicaran els elements més destacables de la recerca. L’accés a l’acte és gratuït fins a completar l’aforament. Serà imprescindible l’ús de la mascareta i mostrar el certificat COVID a l’entrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.