Socialistes, liberals, Verds i l’Esquerra Unitària insten Metsola a defensar l’avortament “segur i legal” L'Eurodiputat Ernest Urtasun avisa que no permetran "ni un pas enrere" en la protecció de la salut, drets sexuals i reproductius de les dones

 

Roberta Metsola, Presidenta del Parlament Europeu

ACN Brussel·les – Sis eurodiputats dels grups dels socialistes, els liberals de Renovar Europa, els Verds i l’Esquerra Unitària reclamen a la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, “deixar de banda la seva opinió” i defensar l’avortament “segur i legal”, un posicionament que remarquen és “majoritari” a la cambra. “Confiem que resisteixis la pressió del moviment conservador contra l’avortament, que deixis de banda la teva opinió i que defensis els drets humans de les dones, inclòs el dret a l’avortament segur i legal”, apunten els eurodiputats en una carta a la maltesa.

Entre els signants hi ha l’eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun, que ha advertit que no permetran “ni un pas enrere en la protecció de la salut i els drets sexuals i reproductius de les dones”.

En la carta, els eurodiputats apunten que “el dret de les dones a prendre decisions lliures i informades sobre el seu propi cos, sexualitat i reproducció és crucial per a la democràcia”.

Metsola, contrària a l’avortament, es va comprometre després de la seva elecció a defensar aquest dret com a presidenta de l’Eurocambra perquè és el posicionament majoritari de la cambra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.