Modificacions puntuals al Pla Especial de Protecció del Nucli Antic, urgents i necessàries

El Pla Especial del Nucli Antic de Ciutadella necessita una revisió urgent i necessària en diferents aspectes, que no fan altra cosa que perjudicar i discriminar els que allà hi resideixen en relació a la resta de la ciutadania.

El nucli antic de Ciutadella no permet la instal·lació de plaques solars en un moment on des de les Administracions es fomenta l’auto consum i la sostenibilitat. Fins i tot l’Ajuntament n’ha fet retirar algunes per denuncies d’altres vesins amb concepte d’impacte visual.

No es pot entendre de cap manera que des d’un l’equip de govern de majoria progressista amb una batlessa eco-nacionalista, no s’impulsi una modificació puntual del PEPCHA, i més quan la normativa d’instal·lació de plaques solars és de 1999, quan les renovables eren encara una cosa molt especial i cara, i quan no hi havia la sensibilització que hi ha ara mateix cap a l’auto-consum i l’aposta per les renovables per tal de davallar una factura de la llum que dia a dia bat rècords en la seva pujada i el que repercuteix en les butxaques dels ciutadans i fins i tot ha disparat l’IPC.

Però els residents i els que treballen al nucli antic tenen també altres problemes, que serien de fàcil solució amb voluntat política i amb una modificació puntual del Pla Especial. Estam parlant de la fibra òptica, una necessitat per a treballar des de casa, per a estar connectat i per a fer de Ciutadella una ciutat moderna, oberta a les tecnologies i al teletreball.

És incomprensible que amb el gran número de cables de pengen de les façanes de tots els carrers de Ciutadella, tant de cases com d’edificis públics i edificis protegits, l’Ajuntament no deixi instal·lar per on hi passen aquests cables la més que necessària fibra òptica que demanen residents, empresaris, treballadors i ara també els petits hotels del nucli antic, que han de poder oferir aquest servei als seus clients.

Negam serveis bàsics i indispensables per la Ciutadella del segle XXI, i negam els descans dels residents, els hi tancam les entrades al nucli antic amb pivots fixes i sense deixar la lliure circulació fins a ca seva per operacions de càrrega i descarrega, i posam traves i més traves per a la conciliació, convivència i perquè el nucli antic no es converteixi, al final creim que és el que volen, en un desert de vida veïnal i convertit-lo en una gran zona comercial oberta, un parc temàtic per als que ens visiten tres mesos a l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.