Actes 8 Març

Setmanari El Iris del 9 de novembre de 1946

Degà de la prensa escrita de l'Illa

A l’edició del Setmanari El Iris del 9 de novembre de 1946 a la portada hi havia els següents temes: L’editorial versava sobre el turisme, a la vegada que es coneixien els resultats de l’enquesta que al llarg de 3 mesos s’havia fet des del Setmanari El Iris a diferents empresaris i persones de l’àmbit social i cultural. El primer punt que versava sobre que faria per a fomentar el turisme a l’illa, els enquestats apostaven per planta hotelera d’interior de qualitat, així com que a les poblacions hi hagués pensions de primer ordre i amb totes les comoditats (hem de tenir en compte que no es coneixia encara el turisme de sol i platja, i el turista s’allotjava als pobles). També es parlava a la portada de la loteria de Nadal, dels premis i del que es gastava de mitjana, entre 200 i 500 pessetes per aconseguir la grossa, que eren 7.500 duros (la gent parlava en duros) o 37.500 pessetes. Sense deixar de banda la proximitat del Nadal, hi quedava poc més d’un mes, també es xerrava dels calamars, de les seves característiques, la seva pesca i els estris que s’hi empraven.

Les germanes bessones Rafela i Magdalena Casasnovas Mas, celebraven els seus 89 anys i eren en aquell moment les bessones amb vida de més edat de les Balears.

Es commenorava en 10 aniversari dels fusilaments de Cala Figuera i Es Castell.

El gremi local de la construcció i el vidre celebrava la festivitat del seu patró, sant Sever.

El vapor “Ciudadela” quan sortia del port va enganxar la seva hèlice a una cadena que impedia la seva marxa. El jove bussejador Fernando Marquès, amb 45 minuts i diferents immersions a pulmó lliure la va desenredar.

Al derbi local el Ciudadela s’imposava per 0-4 al Mediterràneo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.