Actes 8 Març

Setmanari El Iris, 30 de novembre de 1946

L’edició del 30 de novembre de 1946 era la número 177, costava 50 cèntims de pesseta i tenia just 4 pàgines impreses en tipografia i en blanc i negre. Eren anys de restriccions i el paper era una de les matèries –com ara- que s’havia de comprar de fora i no hi havia massa subministrament.

Els temes d’aquella setmana a la portada eren la campanya de recaptació per al pati de Santa Clara dels salesians on es demanava la col·laboració ciutadana comprant bons de 25 cèntims posant-se a la venda 2.000 per aconseguir recaptar 50.000 pessetes. L’apotecari Josep Cavaller Piris, parlava d”alberar per a encantar un forn” que eren el tipus de subhastes vigents al segle XVII. També es parlava d’algunes de les conclusions de l’enquesta turística com la millora de carreteres i camins, millorar les comunicacions marítimes i dotar-les de més freqüències, com també es començava a parlar de la necessitat d’un camp d’aviació.

Com enguany era una bona temporada d’esclata-sangs. Anys d’esclata-sangs, any de grip ens indica el refranyer popular.

Es feia un record de la cantant lírica Juanita Capella, que té un bust al Teatre Argentí Roma des de la seva inauguració al 1920. Nascuda a Montevideo era filla del ciutadellenc Pere Capella.

Al Cinema Alcàzar, del Casino Nou es projectava la pel·lícula “El tresor de Tarzàn” amb Johny Weismüller i Maureen O’Sullivan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.