El Govern Balear plantejarà a Brussel·les la millora dels ajuts pel transport marítim i aeri de mercaderies La petició del segon cable per Menorca també serà traslladada al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Democràtic

El president del Cercle d’Economia de Menorca, Francesc Tutzó. Foto: Javier Coll

Maó, 24 de gener: El Govern Balear a través de la seva Presidenta, Francina Armengol i la Consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez han acceptat el compromís de traslladar a la propera reunió de la Comissió de les Illes de la Conferencia de Regions Marítimes i Perifèriques d’Europa, la petició per tal que la Comissió de la Competència de la UE, de manera transitòria, incrementi el sostre actual del mínimis dels 200.000 € anuals a una xifra al voltant de 1,5 M€, pel que fa referencia exclusivament a les ajudes estatals al transport marítim i aeri de mercaderies. A més, aprofitant la reunió que ha de mantenir aquesta mateixa setmana a Brussel·les la Consellera de Relacions Exteriors amb la Comissió de la Competència per altres qüestions, li servirà per avançar-los les qüestions a plantejar.

El compromís ha sorgit després de la reunió mantinguda aquest migdia per via telemàtica amb els Presidents del Cercle d’Economia de Menorca i Mallorca, Francisco Tutzó i Josep Maria Vicens on han traslladat la problemàtica existent. “A Balears son aproximadament una desena d’empreses, les de més volum, les que es troben afectades per aquest topall en els ajuts que reben per l’extracost que suposa estar ubicades a l’arxipèlag i que minven la seva competitivitat respecte d’altres competidors naturals” explica Tutzó. “Des de l’Executiu se’ns ha dit que s’intentarà lluitar per aconseguir aquesta solució provisional mentre no sigui possible incloure als territoris insulars dins l’article 349 que detalla expressament les regions que per circumstancies extraordinàries, queden excloses del decret del mínimis” afegeix Tutzó.

Petició del segon cable

El President del Cercle d’Economia de Menorca ha aprofitat la trobada per traslladar a la cap de l’executiu la necessitat de garantir la fiabilitat del subministrament energètic de l’illa a través de la connexió del segon cable amb Mallorca. Tutzó ha explicat a Armengol que s’havien mantingut converses amb el Ministeri per a la Transició Energètica i el Repte Democràtic per part del Cercle sobre aquesta necessitat però que no s’havia aconseguit una resposta favorable en tant en quant Red Eléctrica, empresa pública que tenia d’altres prioritats d’execució pel quinquenni de 2021 a 2026. En aquest cas la Presidenta Armengol ha agafat també el compromís de reunir-se amb el Ministeri per traslladar la petició menorquina i l’interès per tal que es tingui en compte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.