Més de 140 persones participen en el Fòrum d’Identificació de noves competències en el sector turístic balear organitzat per l’AETIB

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha inaugurat avui el “Fòrum d’Identificació de noves competències en el sector turístic balear”, celebrat en el Palau de Congressos de Palma i al qual han assistit més de 140 persones entre empresaris i treballadors del sector turístic.

En la seva inauguració, el conseller Negueruela ha posat de manifest la necessitat d’assumir nous reptes a nivell de formació, digitalització i capital humà en les empreses turístiques i ha assenyalat que “aquestes jornades formen part de les noves estratègies posades en marxa per aquest Govern, basades en l’impuls d’un nou marc legal i l’aposta per un canvi de model cap a un destí plenament circular i sostenible.”

Negueruela ha afegit que els nous reptes que es presenten “no són canvis menors. Són canvis profunds que requeriran d’una transformació de tot el sector i, per descomptat, requeriran del disseny de noves competències que ens ajudin a accelerar aquests processos de canvi”.

El conseller també ha al·ludit a la necessitat de continuar fomentant la col·laboració públic privada per a avançar en aquest procés de canvi “perquè només treballant junts l’aconseguirem. Junts aconseguirem posicionar el nostre destí com el primer que liderarà la postpandèmia”.

Organitzat per l’Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears (AETIB), el “Fòrum d’Identificació de noves competències en el sector turístic balear” ha reunit a destacats ponents relacionats amb la gestió del talent i els recursos humans, la digitalització de les empreses o el sector turístic, entre altres. Tot amb l’objectiu d’intercanviar coneixements, generar debat, i identificar les necessitats de les empreses turístiques Balears per a així construir un full de ruta que permeti situar a les persones en el centre de la transformació digital, afavorint oportunitats de desenvolupament i ocupació.

La clausura del “Fòrum d’Identificació de noves competències en el sector turístic balear” ha estat a càrrec de la directora general de Turisme, Rosa Morillo, qui ha agraït la participació a tots els assistents.

Morillo ha ressaltat que “no hem d’oblidar que un important percentatge de professions vinculades al turisme s’han vist impactades per la revolució tecnològica i la pandèmia del Covid-19. Ens trobem davant noves oportunitats i noves estructures de treball que ens obliguen a reflexionar sobre el futur de les noves professions i de les persones professionals del sector turístic i aquest fet implica implementar mesures que facilitin que els empleats puguin continuar formant-se en els pròxims anys, i constata la importància de crear eines que facilitin l’adaptació del sector a les noves necessitats de capacitació”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.