Europa manté el passaport covid malgrat aixecar algunes restriccions imposades per òmicron Alemanya i França limiten l'accés a llocs públics només a vacunats mentre el Regne Unit elimina l'ús del certificat

Detall d’un passaport covid

Nazaret Romero-Brussel·les: Europa ha començat a aixecar algunes de les restriccions imposades per l’expansió de la variant òmicron al continent, però la majoria dels països mantenen l’obligació de presentar el passaport covid per entrar a restaurants, bars o allotjaments turístics, entre d’altres. Alguns d’ells, a més, només permeten a vacunats i recuperats de la malaltia entrar a llocs públics. És el cas d’Alemanya i França, que des d’aquest dilluns té en vigor el passaport de vacunació per entrar a bars, restaurants, transport públic interregional o museus, entre d’altres. Per contra, el Regne Unit, com Catalunya, ha deixat enrere l’obligatorietat del passaport covid aquesta setmana.

A Bèlgica, el passaport covid segueix sent obligatori per entrar a bars, restaurants, gimnasos i museus, de la mateixa manera que a Dinamarca i Luxemburg. A Àustria també es demana el certificat per entrar a allotjaments turístics, restaurants, bars, teatres o a l’oci nocturn. Amb tot, només s’hi permet l’entrada a persones vacunades o que s’han recuperat de la covid-19.

Itàlia també manté l’obligatorietat de presentar el passaport covid, només per vacunats i recuperats, per entrar a hotels, cafeteries, restaurants o bars, així com en la majoria d’esdeveniments que se celebren a porta tancada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.