Es ratifica la Declaració de Mèrida, que compromet les institucions públiques en drets humans de les persones LGTBI

El Consell de Govern d’avui, a petició de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, ha ratificat  la Declaració de Mèrida sobre el compromís de les institucions públiques en matèria de drets humans de les persones LGTBI en el món. L’objectiu d’aquesta declaració és impulsar tant la promoció de les polítiques públiques de drets humans de les persones LGTBI com la transversalitat de l’enfocament de gènere i de diversitat sexual a la totalitat d’eines i instruments de cooperació internacional.

Aquesta Declaració fou consensuada i aprovada pel Ple del VI Congrés de Cooperació Internacional i Drets Humans LGTBI, organitzat per la Fundación Triángulo en col·laboració amb l’Agència Extremenya de Cooperació Internacional, celebrat a Mèrida i Badajoz, del 8 a l’11 de març de 2017. En aquell moment se n’acordà la promoció amb les adhesions posteriors d’institucions públiques, locals, regionals, estatals i supraestatals.

A més de ratificar la Declaració, el Consell de Govern es compromet a dur a terme, en el marc de l’ajuda oficial al desenvolupament, programes adreçats a erradicar la violència, la discriminació i totes les vulneracions de drets humans per raó d’orientació i identitat sexual, i a promoure l’empoderament de la població LGTBI de totes les persones que tenguin una orientació i/o identitat sexual que pateixi exclusió, violència o discriminació en els països de tot el món, prioritzant els territoris amb pitjor situació.

També es compromet a incorporar la transversalització de l’enfocament de la diversitat sexual tant en el conjunt de l’arquitectura institucional i futurs plans directors, estratègies i protocols, com amb l’actualització de la normativa reguladora de la política de cooperació.  A més de promoure la definició d’indicadors i criteris que permetin valorar i incorporar l’enfocament de diversitat sexual en els plans, els programes i les convocatòries de cooperació, també es vol acompanyar el Govern d’Espanya en el lideratge d’un full de ruta global que cal seguir.
Aquest lideratge ha d’impulsar el reconeixement de la diversitat sexual com un bé públic global, i en sintonia, combatre i erradicar qualsevol mena de discriminació i violència que pateixin les persones LGTBI i, molt especialment, les dones lesbianes, transsexuals i bisexuals, atesa la situació de vulnerabilitat que presenten en diverses regions del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.