Garantida la inclusió residencial per a famílies amb dificultats a través de Provivienda i l’IRPF Social L’entitat avala el lloguer amb total garanties i seguretat tant al propietari com a l’inquilí i actua de mediador

Des de febrer de 2021, a les Illes Balears es va implementant el servei de l’entitat Provivienda que permet el lloguer d’habitatges amb total garanties i seguretat tant per la part inquilina com per la propietària que aconsegueix donar un valor social al seu immoble. Actualment són 26 les persones beneficiàries del projecte, entre inquilins i propietaris: 14 a Mallorca i 12 a Menorca.

«T’avalen el contracte, per tant, millor impossible», afirma Miquel Pons, propietari de l’habitatge a Palma on viu María del Carmen Gómez. «Ja estava una mica desanimada perquè ja havia anat a veure gairebé cinc pisos i, fins i tot, dient que els pagaria un any per avançat, no varen voler», denuncia la llogatera.

Provivienda facilita i avala a la persona inquilina l’accés a un contracte d’arrendament, mentre que a la part propietària garanteix poder llogar d’una manera segura. L’entitat ofereix a ambdues parts acompanyament, suport i seguiment professional, així com assessorament jurídic. «Un lloga i l’altre arrenda de forma segura i amb garanties. Ells estan segurs, perquè nosaltres els feim i els explicam el contracte per llei, no es fa sense que ningú faci de mediador i els ajudam, per exemple, en el canvi de nom en els subministraments, si tenen un problema amb un electrodomèstic que estigui romput, nosaltres els orientam o contactam amb el propietari…», afirma la tècnica d’habitatge de Provivienda Balears, Joana Maria Tortella.

Més enllà dels llogaters, Provivienda pretén des de principis de 2021 fer-se amb la confiança dels propietaris/es perquè lloguin la seva propietat a través de l’entitat i afavoreixin així la inclusió residencial de famílies que encara que puguin pagar una renda de mercat privat tenen dificultats per accedir-hi. «Jo sempre he pensat que val més deixar de cobrar una petita quantitat i tenir seguretat, i al marge de tot això també fas un bé social, perquè realment és així», assevera Miquel Pons, propietari.

Aquest servei de mediador residencial de Provivienda compta amb el suport de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de l’IRPF Social, quan es marca la casella solidària de la declaració de la renda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.