Moció del PP-Ciutadella sobre les analítiques a l’escorxador municipal

Foto: Antxón Castresana©

Des de fa un temps veim com s’Equip de Govern té sa costum d’adjudicar contractes de servei de forma verbal i posteriorment fan reconeixement de deute per liquidar ses factures des servei prestat.

Revisant expedients, hem pogut comprovar que a sa junta de govern de dia 22-12-2021 hi ha un reconeixement de deute per un import de 15.325,34€ per fer analítiques a s’escorxador durant es període d’abril a maig i de juliol a octubre del 2021. Per tant, si tenim en compte ses més que probables factures des mesos novembre i desembre del 2021, sa quantitat des servei superarà els 18.000€.

També hem demanat ses factures d’aquest serveis des darrers quatre anys i lo que mos ha sorprès és que durant s’any 2018 vam pagar 8.168,69€, al 2019 es van liquidar 9.780,00€, al 2020 l’import ja va pujar a 16.008,64€ i al 2021 s’han pagat 31.763,31€. Aquest fet suposa una augment des 266% respecte es períodes 2018-19 al 2020-21

Però al 2021 es fet és més greu, ja que s’ha superat es 15.000 € d’un contracte menor, no hi ha contracte signat i per tant es una contractació feta verbalment, tampoc hem pogut veure pressupostos d’altres empreses dins s’expedient ni per quin motiu ho fa aquesta empresa i no una altra. A més a s’expedient hi consta un informe d’advertència de legalitat per part de sa secretaria on s’adverteix que aquests serveis prestats, periòdics i d’obligat compliment, han de ser objecte de contracte, prèvia sa corresponent licitació pública.

Per tant, s’hauria de fer un contracte major des servei d’analítiques de s’escorxador, que no s’ha fet, ja que com diu sa llei de contractes des sector públic:

“Artículo 28. Carácter formal de la contratación del sector público.

1. Los entes, organismos y entidades del sector público no podrán contratar verbalmente, salvo que el contrato tenga, conforme a lo señalado en el artículo 113.1, carácter de emergència.

Artículo 118. Expediente de contratación en contratos menores.

1. Se consideran contratos menores los contratos de valor estimado inferior a 40.000 euros, cuando se trate de contratos de obras, o a 15.000 euros, cuando se trate de contratos de suministro o de servicios, sin perjuicio de lo dispuesto en el artículo 229 en relación con las obras, servicios y suministros centralizados en el ámbito estatal.

Per aquests motius, es Grup Municipal des Partit Popular presenta sa següent MOCIÓ:

PRIMER.- Instam a sa regidora que doni ses explicacions oportunes en es plenari de per quin motiu no hi ha contracte d’aquest servei, per quin motiu hi ha un augment molt substancial des cost des servei es dos darrers anys respecte els anteriors i per quin motiu no ha procedit a fer un contracte conforme a sa legalitat vigent, ja que en tenien coneixement de que s’incomplia sa llei de contractació.

SEGON.- Instar a s’Equip de Govern a actuar amb sa deguda diligència, deixant d’infringir l’articulat de sa Llei de Contractes de les Administracions Públiques mantenint un contracte verbal que ni tan sols és un contracte menor, i procedir urgentment a fer sa contractació segons lo previst a sa legalitat vigent.

Ciutadella, 1 de Febrer de 2022

Joan D. Benejam Escanellas
Regidor des Grup Municipal Popular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.