Plantes autòctones per diverses rotondes des Mercadal i Fornells S'eliminarà la gespa natural de diverses rotondes des Mercadal i Fornells.

 

Es plantaran plantes autòctones amb reg gota a gota i s’adequaran les rotondes amb materials que portin un mínim de manteniment per als jardiners municipals, com graves i altres elements vegetals. També s’eliminaran algunes plantes invasores segons l’acord establert amb l’Àrea de Medi Ambient del Consell Insular. S’estalviarà aigua i al mateix temps s’eliminarà feina de manteniment. Tota aquesta actuació es fa amb l’ajut d’una subvenció del Consell Insular de Menorca a traves del programa «BGreen Menorca 2021».

El pressupost d’execució és de 25.030,64 euros (iva inclòs). El Consell Insular de Menorca aporta 17.360 euros i la resta, l’Ajuntament des Mercadal amb fons propis. L’actuació se centrarà en 5 rotondes i una jardinera: a la ronda de ses Costes, a la ronda de s’Estància i al carrer de la Verge del Carme de Fornells. L’inici de les obres serà a principi de febrer i tindran una durada aproximada d’1,5 a 2 mesos.

Tot i que el reg no s’està fent a hores assolellades, progressivament s’anirà eliminant el reg superficial per gota a gota i la gespa natural per gespa artificial i altres elements adaptats al clima de Menorca, que són més sostenibles. Les plantes autòctones necessiten menys aigua, son més resistents i tenen poc manteniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.