Setmanari El Iris, 21 de desembre de 1946

Degà de la prensa escrita de l'Illa

L’edició del 21 de desembre de 1946, la portada estava íntegrament dedicada a Josep Maria Quadrado, amb motiu del 50 aniversari de la seva mort i de la seva proclamació, el 19 de desembre de 1946, com a Fill Il·lustre de Balears. A la portada es publicava una fotografia de Quadrado i diferents opinions sobre la seva persona a càrrec de personalitat, algunes d’elles en aquell moment ja desaparegudes però que havien conegut a Quadrado com Antoni Maura, Angel Ruiz i Pablo, Joan Benejam, Eugeni d’Ors, Antoni Maria Alcover, Eduardo Dato, el capità general Weyler, el comte de Torre Saura, els germans Serafín i Joaquin Álvarez Quintero o Francesc Camps i Mercadal, entre altres.

A les pàgines interiors n’hi havia també dedicades a Quadrado, on destacava un poma escrit per la poetesa mallorquina Maria Antònia Salvà.

Ciutadella començava a viure l’ambient nadalenc amb el retorn d’estudiants o d’aquells que por motius laborals havien fixat la seva residència fora de l’illa. També es revivia el costum d’instal·lar Betlems tant a esglésies com cases particulars.

Es casaven a Sant Francesc, Joan Moll Gelabert, oficial primer dels tallers de la Imprenta Al·lès (on va començar a fer feina i s’hi jubilaria) amb Teresa Piris Florit.

Moria a l’edat de 21 anys la jove Maria Teresa León Allès.

Domènech Carulla Guiu era elegit nou president del Club Nàutic de Ciutadella. L’acompanyaven en la directiva: Francesc Pons Catchot, Nicolau Brondo, Antoni Gelabert, Joan Seguí, Sebastià Mesquida, Pere Anglada Caimaris, Ramon Cavaller Triay, Josep Allès Quintana, Joan Pons, Miquel Cerdà i Antoni Juanico.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca