UP demana a la Conselleria de Salut un pla per contractar especialistes a Menorca

El grup polític d’Unides Podem (UP) en el Consell de Menorca demana que la polèmica que ha generat el no inici del programa de detecció precoç de càncer de còlon a l’illa s’analitzi des d’una visió generalista i s’abordi d’una vegada la falta d’especialistes a l’hospital Mateu Orfila.

UP reclama a la Conselleria de Salut un pla que permeti contractar especialistes a les illes i evitar que se’n vagin. En aquest sentit, recordem que altres territoris que han patit el mateix problema i tot i la complexitat creiem que podria ser una via a valorar el pagament d’un plus de doble insularitat, obligar els nous especialistes a passar un determinat temps a totes les illes o avantatges curriculars.

Actualment, falten per cobrir dues places de digestòlegs, el 50% de la plantilla, un fet que impossibilita que el programa arrenqui. A més, la portaveu d’UP, Cristina Gómez, denuncia les dificultats afegides que està causant aquesta situació.

“La falta de digestòlegs té com a conseqüència immediata l’augment de pacients en llista d’espera i unes condicions de feina pels mateixos professionals que no són les més adequades”.

Per aquest motiu, Gómez aposta per posar el programa en marxa quan es reuneixin les condicions laborals i de servei propícies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.