L’Institut Menorquí d’Estudis obre el curs acadèmic 2022 amb nova imatge

L’IME ha encetat aquest dijous, 3 de febrer, un nou curs acadèmic. A l’acte hi han estat presents Miquel Àngel Maria Ballester, president de l’Institut Menorquí d’Estudis, Cristina Rita, presidenta del Consell Científic de l’IME, Marta Jordi, coordinadora científica de l’IME, i David Carreras, director de l’Obsam.

La conferència inaugural ha anat a càrrec de la coordinadora de Publicació Acadèmica de la Universitat Oberta de Catalunya, Maria Boixadera Ibern, qui ha parlat sobre la situació actual de la “ciència oberta”, o com es gestiona la informació científica que es genera i la possibilitat de trobar-la de forma accessible.

A banda de la conferència inaugural, la coordinadora científica, Marta Jordi, ha presentat la nova imatge de la institució i l’estructura del que serà el futur web, que en aquests moments està en construcció. La nova imatge és només una de les accions que Jordi ha plantejat dintre de Pla per aquest nou curs. En concret són tres les vies a partir de les quals la coordinadora científica, junt amb el director de l’Obsam i l’equip de persones que formen l’IME, vol encaminar la institució:

  1. La redacció d’un nou pla estratègic que permeti tenir una visió global de la situació actual de l’IME i poder planificar el seu futur a 5 anys vista. Jordi ha anunciat que el Consell Científic ha aprovat ja la creació d’un equip redactor d’aquest pla, que pretén “encaminar l’IME cap a un centre de recerca, capaç de generar coneixement en tota una sèrie d’àmbits estratègics relacionats amb el patrimoni i la sostenibilitat, capaç de captar fons competitius, capaç d’enxarxar-se i internacionalitzar-se encara més, capaç de ser motor de transferència i innovació local, i alhora capaç d’integrar tot allò que s’ha fet en aquests 35 anys un centre de referència indiscutible en la generació i difusió de coneixement de Menorca i des de Menorca, arrelat al territori i a la societat menorquina”.
  2. Optimitzar el funcionament intern, a través de l’establiment de processos i de reforçar l’estructura de personal de l’IME amb la contractació d’un tècnic de gestió administrativa, un tècnic de projectes I+D, i amb la incorporació d’un servei professional extern de comunicació. A més, es pretén fer una tasca de planificació i reorganització de l’àmbit editorial i arxivístic de la institució.
  3. La tercera via és la de seguir amb l’activitat científica que han desenvolupat tant l’IME com l’Obsam en els darrers anys. Dintre d’aquest àmbit, Jordi ha remarcat que l’activitat seguirà essent tant intensa com fins ara, amb un calendari ja establert i a l’abast del públic.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.