La plaça Nova d’Alaior acollirà el I Concurs Nacional de ‘Ca de Bestiar’ de Menorca

 

La plaça Nova d’Alaior serà l’escenari aquest pròxim 20 de febrer a partir de les 10h del I Concurs Nacional del Ca de Bestiar a Menorca. Tota una festa pels cans i els seus propietaris.

Aquesta serà la primera edició del certamen morfològic a l’illa, organitzat pel Club Nacional del Pastor Mallorquí- Ca de Bestiar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaior, amb l’objectiu de donar visibilitat i protagonisme als propietaris d’aquesta raça de cans de pasturatge, defensa del territori i guarda de la casa, que cada vegada són més a Menorca.

«El club va néixer damunt fa 10 anys, en un ambient d’un petit grup de propietaris de pastor mallorquí, amb la finalitat sempre de fomentar aquesta raça, que no es perdi i que continuï generació rere generació. Ara des de fa uns anys que aquesta raça està agafant força a Menorca i volíem fer un acte aquí sobretot pels que no poden viatjar fora i perquè els propietaris de l’illa es coneguin entre si», ha dit Miquel Cifré, delegat del club a Menorca.

Per la seva banda, Rafel Quintana, regidor de Festes, Esports, Fires i Mercats destaca que «des de l’Ajuntament sempre ens agrada ajudar i col·laborar amb iniciatives tan positives i diferents com la del concurs. Aquests esdeveniments singulars, i més si són a nivell nacional, són un reclam per residents i visitants, i són un pol d’atracció per a persones d’altres indrets en temporada baixa».

Cal destacar que es desplaçaran fins a Alaior propietaris de totes les illes, sobretot de Mallorca, on hi ha molta afició, així com de la península.
Durant el matí també hi haurà una cercavila dels gegants d’Alaior per amenitzar la jornada.

Les categories del concurs seran les següents: classe intermèdia, oberta, campions, veterans, joves, quissó, molt quissó, parelles, cries i millor exemplar resident a Menorca.

Un dels fets més importants a destacar és que la competició està oberta a tots els propietaris d’aquesta raça, encara que no formin part del club organitzador, i tampoc serà necessari que els cans participants tinguin pedigrí (que siguin de pura raça). Això sí, és obligatori que tots els exemplars portin el xip i les vacunes al dia.

D’altra banda, s’hi podran presentar tan adults com fillets i filletes de fins a 15 anys amb l’objectiu de donar a conèixer i fomentar aquesta afició entre els més joves.

Les inscripcions ja estan obertes, i, els propietaris que s’apuntin amb temps apareixeran al catàleg que el club editarà per aquesta ocasió tan especial. Si no, qui vulgui també es podrà apuntar el mateix dia del concurs, fins una hora abans que comenci.

José Carlos Sastre Jiménez, jutge internacional de la Real Societat Canina d’Espanya molt reconegut, serà qui jutjarà els exemplars que es presentin.
Cal destacar també que el concurs comptarà amb els serveis d’un veterinari, qui durà a terme les revisions i vetlarà pel benestar de tots els cans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.