Inici de la primera fase de la campanya 2022 de poda d’arbres i de palmeres a Ciutadella

Aquestes setmanes s’han iniciat les feines de poda d’arbres i de palmeres de diversos carrers del nucli urbà, tant per part de la Brigada Municipal de Jardineria com per part d’empreses externes contractades.

La Brigada Municipal de Jardineria assumeix la poda de manteniment dels arbres de menor alçada, en general moreres, de diversos carrers de Ciutadella, mentre que s’ha contractat la poda i el sanejament de les vint-i-sis palmeres de davant l’Ajuntament i del CEIP Joan Benejam, i la poda dels arbres que ho necessiten del passeig Sant Nicolau, de la plaça Menorca, la plaça Quintana de Mar, i dels carrers Llucmaçanes, Organista Reixach, Foners, Pintor Torrent i Beat Josep Castell Camps.

L’Ajuntament treballa des de fa mesos en la reducció de les feines de poda d’arbres al municipi, tal com ho especifiquen el nou estàndard europeu de poda i els criteris tècnics de l’arboricultura moderna, entre d’altres.  Es poden només els arbres que realment ho necessiten, quan hi ha un motiu o una raó tècnica de poda, com, per exemple, per conflictes amb els vianants, la senyalització viària i el trànsit de vehicles; per interferències amb els edificis propers, per raons de risc o perill de caiguda de branques o per raons de regulació de l’arbre.

També es treballa per reduir les feines de poda i escollir els arbres nous per sembrar, amb criteris tècnics, perquè no necessitin podes periòdiques en el futur, i també es realitzen podes de reformació d’alguns arbres vells ja existents per aconseguir que no necessitin futures podes periòdiques o dràstiques que els comprometin la longevitat i la salut. L’objectiu és aconseguir arbres grans i sans, ja que els beneficis que l’arbre proporciona depenen de la massa foliar; per la qual cosa els arbres grans i sans proporcionen molts més beneficis que no els petits o malmesos per podes excessives.

A part de la poda, s’eliminaran catorze arbres morts o decadents, que presenten malalties o defectes estructurals i que els converteixen en perillosos. Seran substituïts per altres arbres nous durant la propera campanya de sembra d’arbres.

Finalment, demanam disculpes per les molèsties que es puguin produir als vianants i en l’aparcament i la circulació de vehicles pels carrers afectats mentre durin les feines de poda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.