La Direcció General d’Innovació lliura els premis de les Jornades “Ciència i tecnologia en femení”

La Direcció General d’Innovació, a través de la Fundació Bit, va organitzar el passat mes d’octubre i novembre de 2021, quatre jornades anomenades «Ciència i tecnologia en Femení» amb la participació de més de 300 alumnes de 3r d’ESO, de Mallorca i Menorca. Per reconèixer la tasca d’aquests alumnes, s’ha lliurat un premi a cada membre de l’equip que consisteix en uns auriculars sense fils.

La proposta seleccionada va ser el vídeo realitzat per un equip de 3er de ESO del col·legi San Josep de la Muntanya de Palma; i format per: Lucía Delgado, cap de projecte, Ainoha Alemany, edició, Víctor Nieto, imatge i so i Óscar Jiménez, guionista. Aquest vídeo (https://youtu.be/AkGx1ygxft4 ) participarà a la final de tots els parcs tecnològics d’APTE, que se celebrarà a Madrid l’abril del 2022. Cal destacar que aprofitant l’avinentesa, el centre educatiu acollirà un workshop anomenat “Feines de futur” i l’exposició «Ciència i tecnologia en Femení».

Cal recordar que aquest lliurament de premis també s’emmarca en dates molt assenyalades relacionades amb la temàtica, que són el 8 de febrer, Jornada mundial d’Internet Segura i l’11 de febrer, Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència.

Jornades “Ciència en Femení”

Durant les jornades celebrades l’any passat, es va realitzar, entre altres activitats, un taller per reflexionar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, en el qual els alumnes havien de crear un vídeo de menys de 2 minuts per conscienciar i/o millorar la desigualtat de gènere en l’àmbit tecnològic. Es va triar l’objectiu 5: “Aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar totes les dones i les nenes”, perquè està alineat amb la campanya “STEM és el teu futur”, presentada el passat desembre de 2021.

Aquesta activitat s’emmarca en un concurs nacional proposat per l’Associació de Parcs Tecnològics d’Espanya (APTE), del qual el ParcBit n’és membre, amb el projecte “Ciencia y tecnología en femenino”. Un projecte en l’àmbit estatal en el qual 19 parcs tecnològics acomplien actuacions en paral·lel fomentant la incorporació femenina a la ciència amb accions de conscienciació.

La finalitat d’aquestes accions és promoure les vocacions STEM, en els àmbits de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, i estan incloses dins un Pla d’acció que impulsa la Vicepresidència del Govern de les Illes Balears, per fomentar les vocacions tecnològiques entre les nines i joves.

Més concretament es tracta de cridar la seva atenció per les carreres STEM (https://www.fundaciobit.org/stem/) i donar visibilitat a les dones tecnològiques de les Illes Balears amb l’exposició itinerant «Ciència i Tecnologia en femení». Aquesta exposició que ja va estar a Eivissa els passats mesos de novembre i desembre de 2021, ara està disponible per tots els centres de Mallorca que ho sol·licitin. S’ha de fer una petició mitjançant correu electrònic a: cibersocietat@fundaciobit.org. Els criteris per cedir-la seran per ordre d’arribada de les peticions i prioritzant els centres que s’ofereixin a fer-se càrrec del seu transport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.