L’Ajuntament d’Alaior reclama una solució real i definitiva a l’encreuament a Torre-solí

L’Ajuntament d’Alaior fa temps que reclama al Consell Insular de Menorca una solució real i definitiva a l’encreuament de la carretera amb Torre-solí, davant la perillositat i inseguretat que provoca el mateix a tots els conductors que passen per allà.

És més, inclús es va presentar i aprovar per unanimitat en sessió plenària, a instàncies de l’equip de govern de l’Ajuntament, una moció conjunta dels dos partits que conformen la corporació municipal, on es demanava al Consell Insular que millorés l’accés, avançant una reforma que millorés la seva seguretat.

Ara recentment, el departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca, ha prohibit girar a l’esquerra per accedir a la carretera de Torre-solí des de la carretera general, així com per sortir de la mateixa en direcció a Ciutadella.

L’Ajuntament d’Alaior considera absolutament insuficient i equivocada aquesta iniciativa «arriba tard, i a més, no és el que tothom reclamava per part de la ciutadania, empreses i per part de l’Ajuntament, com s’ha demostrat en els últims dies amb les reclamacions com per exemple de PIME», destaca Maria Antònia Pons, regidora de Seguretat.

Segons l’Ajuntament, són molts els motius que fan que aquesta sigui una mala idea.

En primer lloc, és un greu perjudici pels residents de la zona i pels usuaris, que hauran de fer més kilòmetres, entre 2,4 i 4 km segons on vagin. Fer més km significa gastar més combustible i contaminar més.

D’altra banda, els camions d’alt tonatge també es veuran greument afectats, ja que, en direcció a Ciutadella, per ells es fa molt complicat poder girar a l’encreuament cap es Migjorn Gran, i hauran d’anar possiblement fins a la rotonda de Son Trèmol, o bé anar fins Es Mercadal i girar per tornar a anar cap a Torre-solí.

És important destacar que la urbanització de Torre-solí 2 actualment està sent desenvolupada i el pas de camions és continuo per la zona.

Existeix a més, perill de què molts usuaris, sobretot en l’estiu, per evitar les molèsties d’aquesta decisió, estiguin temptats a utilitzar el camí de Llucasaldent Gran, un camí estret i no apte per suportar tant de trànsit de vehicles i camions.

Així mateix, el carril de desceleració i la rotonda que es troba a un dels principals accessos d’Alaior (per anar cap a Maó i Son Bou), i que és propietat del Consell Insular, es troba en molt mal estat. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que el Consell ha incomplert la seva promesa d’asfaltar-la, donant solució als perillosos sots que hi ha.

Quan es dugueren a terme les obres de millora i asfaltat de les entrades d’Alaior, el projecte preveia la millora també d’aquesta rotonda i carril de desceleració. El Consell, però, va fer-ho llevar del projecte, amb la promesa que ho durien a terme de la institució insular.

«No som experts, però crida l’atenció quants de carrils centrals hi ha per exemple, entre Ferreries i Ciutadella, per donar solució a encreuaments semblants a aquest. Per què no se’n pot fer un aquí? Inclús un carril de desceleració. Com ja hem dit moltes vegades, per l’Ajuntament d’Alaior és una prioritat salvaguardar la seguretat de tots els ciutadans i ciutadanes, tant residents com visitants. Per aquest motiu, continuarem demanant incessantment una solució definitiva i real», ha dit Maria Antònia Pons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.