Ciutadella rep el llegat d’Antoni Picó Vivó, col·laborador del Setmanari El Iris L'Ajuntament recepciona el fons bibliogràfic de l'estudiós ciutadellenc, conformat per més de 3.000 títols.

Antoni Picó Vivó al pati del seu taller. Foto: Bep Al·lès©

Redacció- Ciutadella. -La batlessa Joana Gomila, en representació de l’Ajuntament de Ciutadella, ha firmat aquest dimecres, 2 de febrer, l’acceptació de llegat testamentari de la biblioteca menorquina d’Antoni Picó Vivó. Així es dona compliment a les darreres voluntats del bibliòfil ciutadella, i s’enriqueix el patrimoni cultural de Ciutadella.çAntoni Picó Vivó (Ciutadella, 1944-2011) fou un estudiós de la història de la mar de Menorca, amant de la fotografia i melòman. Des de ben jove va anar recopilant dades històriques sobre la navegació a l’illa, que es van concretar als llibres «Ciutadella Marítima», I i II.

Al llarg de diferents etapes de la seva vida, Antoni Picó va ser col·laborador del Setmanari El Iris, i inclús va treballar com a tipògraf a la Impremta Al·lès. Al Setmanari El Iris, en els darrers anys de la seva vida, va crear la secció “Ens han dit” de caire històric, i fou un dels impulsors amb l’actual director del renaixement de les “Pàgines Menorquines” on va publicar diferents opuscles història, dels llocs del terme de Ciutadella i també de temàtica marítima com el naufragi del pailebot “Paquete Ciutadelano” i “El corsari “El Cordero” entre altres, a més de col·laborar amb el seu fons de fotografies en les primeres edicions del Calendari Pagès de Menorca.

Seguint l’exemple del seu oncle, Jaume Faner, va estimar els llibres de Menorca i va ampliar la seva biblioteca una vegada ell va finir. Igualment, fou reporter gràfic durant molts anys de Joventuts Musicals de Ciutadella, immortalitzant tots els concerts que l’entitat feia a la ciutat. També va ser membre de la Junta Municipal de Sant Joan.

El fons bibliogràfic llegat està compost de 3.024 títols, alguns tan excepcionals que no es troben a cap altra biblioteca pública de Menorca, i ja s’ha instal·lat a l’Arxiu Històric Municipal de Ciutadella, on s’està catalogant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.