El Consell Insular reuneix a municipis per prospectar iniciatives en comerç finançables en la propera convocatòria de les ajudes Next Generation Aquesta iniciativa se suma a la posada en marxa de la segona edició de ‘Vals Consum’ per incentivar el consum en els comerços locals

 

A les portes d’obrir-se la propera convocatòria d’ajuts dels fons Next Generation-EU orientats al sector comerç, el Departament d’Economia ha convocat una primera trobada presencial amb diferents representants dels ajuntaments de Menorca per analitzar les perspectives i necessitats que el comerç i els mercats de la nostra illa tenen per poder optar a aquesta convocatòria amb un projecte integrador.

Aquestes ajudes, fonamentades en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència impulsat des del Govern d’Espanya amb fons procedents del Consell d’Europa, compten amb tres paquets diferenciats d’ajudes: un paquet destinat a impulsar projectes renovadors de mercats i zones comercials; un altre orientat a iniciatives per mercats sostenibles en zones rurals, i un tercer a l’enfortiment de l’activitat comercial a zones de gran afluència turística.

En les reunions hi van participar regidors i tècnics de tots els ajuntaments de l’illa. A la jornada d’entrevistes de prospecció també es van realitzar trobades amb responsables del mercat de Ciutadella i el de Sa Plaça de Maó, així com amb representants de les associacions Ciutadella Antiga i de Maó Comercial.

Vals consum

Aquesta iniciativa se suma a la posada en marxa de la segona edició de ‘Vals Consum’ per incentivar el consum en els comerços locals. Com a novetat, enguany la campanya es dividirà en dos períodes: abans i després de la temporada turística. D’aquesta manera es pretén incentivar l’activació dels comerços locals en temporada baixa. Es preveu que el primer període comenci aquest mes de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.