L’Eurocambra reclama normes més estrictes per garantir la sostenibilitat de les bateries Els eurodiputats volen que les bateries dels telèfons i electrodomèstics siguin fàcils de retirar i substituir

 

ACN Brussel·les – El comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària ha aprovat aquest dijous la seva posició sobre les regles per produir i eliminar bateries. Amb 74 vots a favor, 8 en contra i 5 abstencions, els eurodiputats han donat llum verda a reclamar normes de sostenibilitat, rendiment i etiquetat més estrictes tant en la producció com en l’eliminació de les bateries. Entre les propostes hi ha que les bateries hagin de portar una etiqueta sobre el seu impacte de carboni, així com que les bateries noves hagin de tenir nivells mínims de cobalt, plom, liti i níquel reutilitzats. L’aposta dels eurodiputats també inclou que les bateries portàtils, com les d’electrodomèstics o telèfons mòbils, hagin de ser fàcilment retirades i substituïdes.

Un cop aprovat en comissió, l’informe es votarà al ple de l’Eurocambra del març. Si rep la llum verda, serà la posició defensada per la institució en la negociació amb el colegislador, el Consell, que representa els estats. D’aquesta discussió sortirà la legislació final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.