Regular els horaris de neteja a pressió al nucli antic

Són molts els residents i comerciants de l’eix central del nucli antic i del que es coneix com Es Rodol que han vist i veuen que tant si plou com si es fa sol, tant si es carrers vessen d’humitat o estan ben secs, entre les 9 i les 9,30 des matí es netegen a pressió sense tenir en compte que és l’horari d’obertura de comerços o quan els fillets van camí a les escoles.

També han estat bastantes, i han fet queixa els comerciants, les persones majors i no tant majors, que han patinat a sa plaça Nova per mor de l’empedrat humit per  mor de la banyadura i la “rentada a pressió”.

Creiem que aquesta activitat de neteja, necessària excepte els dies que plou, s’hauria de fer entre les 7 i les 8 del matí com a tard, quan els carrers encara estan ben buits i no hi comença a haver la vida que els ompl a primeres hores del matí, quan comença l’activitat comercial, laboral i escolar.

Si de veritat des de Dalt la Sala creuen en la conciliació entre veïns i comerciants, en evitar que el nucli antic es desertitzi de veïns, hi ha encara moltes coses a fer i a revisar. Des d’aquest tema, per exemple, a l’horari de tancament de segons quines activitats de restauració com el tenir terrasses muntades fins a les 2 de la matinada o la manca de més control policial amb rondes al llarg de la nit al punts més calents i conflictius, per donar garanties de descans als que allà resideixen i que tenen el dret constitucional al descans i que està també regulat a l’article 4 de la llei d’ocupació de via pública per part de terrasses i que de moment no es fa o no es vol fer complir.

Estam ja a les portes d’una nova temporada turística, estam immersos en la capitalitat gastronòmica europea, tenim un nou turista interior de tot l’any que també demanda aquesta tranquil·litat. Per tant des de l’Ajuntament s’ha de posar fill a l’agulla, adaptar-se a les noves demandes i necessitats i evitar, que sorgeixin associacions o agrupacions de veïns o fins i tot de propietaris d’hotels interiors que hagin de fer accions públiques per a garantir el dret al descans, a la tranquil·litat i a viure com ho poden fer la resta de ciutadans, que de desavantatges ja en temim prou, per a no dir massa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.