Menorca Talaiòtica - Unesco

3.140.000 € a les ONG per a projectes de cooperació internacional el 2022 Contribueix a erradicar la pobresa als països del sud en compliment dels drets humans i a millorar les condicions de vida

 

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General de Cooperació, destina enguany 3.140.000 € a la convocatòria de subvencions dirigides a ONG per a l’execució de projectes de cooperació al desenvolupament.

La convocatòria es destina a projectes en els països del sud, d’acord amb les prioritats que preveu el Pla Director de la Cooperació al Desenvolupament de les Illes Balears 2020-2023, com són:

—  Àfrica subsahariana: Senegal, Mali, Burkina Faso, Níger, Etiòpia, Burundi i República Democràtica del Congo.
—  Amèrica Central i el Carib: Haití, Guatemala, El Salvador, Hondures i Nicaragua.
—  Regió andina: l’Equador, Perú i Bolívia.
—  Regió mediterrània: el Marroc, República Àrab Sahrauí Democràtica, Algèria, Tunísia i Palestina.

La cooperació internacional que impulsen les Balears contribueix a erradicar la pobresa en els països del sud i, en conseqüència, a millorar les condicions de vida de la població, bàsicament en les línies d’acció següents:

— Dret als serveis socials bàsics: salut, educació, i aigua i sanejament.
— Desenvolupament local i dinamització de les economies comunitàries.
— Drets humans i equitat de gènere.
— Protecció del medi ambient i la biodiversitat, i lluita contra el canvi climàtic.

La finalitat és contribuir al reconeixement i compliment efectiu dels drets humans i assolir els objectius per al desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, i generar en els agents i les administracions locals capacitats perquè siguin actius de les seves lluites i demandes. Amb tot, es vol afavorir l’apoderament de les comunitats, la reducció de les desigualtats, l’equitat de gènere i els drets de les dones, la sostenibilitat ambiental i la construcció d’una ciutadania global, crítica i transformadora.

Així mateix, aquesta línia de subvencions facilita la participació de la societat civil de les Illes Balears en projectes solidaris i, alhora, promou la conscienciació de la societat sobre la realitat dels països del sud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.