Educació signarà un conveni amb el ministeri per impulsar l’aplicació Exelearning en l’àmbit educatiu Es formarà el professorat per implantar aquesta eina a la seva feina diària per impulsar la competència digital a l’escola

 

Avui el Consell de Govern ha aprovat autoritzar la signatura del protocol de col·laboració  entre el Ministeri d’Educació i Formació Professional i la Conselleria d’Educació i Formació Professional per a la difusió, el foment i el desenvolupament evolutiu de l’aplicació Exelearning en l’àmbit educatiu.

Exelearning és una eina d’autor de codi obert per ajudar els docents en la creació i la publicació de continguts web, així com recursos digitals interactius. Aquesta eina permet crear continguts educatius digitals per veure’ls en un navegador, en un lector de llibres electrònics i fins i tot per imprimir-los. És a dir, facilita la creació de continguts educatius digitals centrant-se simplement en el que són els continguts i deixant que l’eina s’ocupi de les tecnologies. L’aplicació s’encarregarà d’exportar els continguts a un format o un altre segons el que triem i permetrà que ens desentenguem del procés.

A més, Exelearning es converteix en l’eina idònia per a la creació de recursos educatius oberts, ja que permet a qualsevol usuari la creació de materials i la modificació de recursos ja creats de manera fàcil i gratuïta i en qualsevol sistema operatiu, i permet la personalització en funció del context de l’aula i l’alumnat al qual va adreçat.

Per crear recursos digitals educatius oberts i gratuïts a disposició de la comunitat educativa
La signatura d’aquest protocol de col·laboració permetrà donar difusió de l’eina Exelearning i dels bancs de recursos educatius oberts entre el professorat mitjançant accions formatives que permetin la implantació de l’eina Exelearning 3.0, així com iniciar projectes d’elaboració i publicació de recursos educatius oberts.
També té com a objecte la col·laboració entre les parts signants per al foment, la difusió i el desenvolupament evolutiu de l’aplicació Exelearning com a eina per a la creació de recursos digitals educatius oberts a la disposició de la comunitat educativa.

Una vegada signat, aquest Protocol tindrà una vigència de quatre anys.

Es tracta d’un pas més en el pla de digitalització a l’escola que du a terme la Conselleria d’Educació i Formació Professional. Al final de gener ja es va posar en marxa la col·laboració amb Samsung per a la creació de l’Aula del Futur al CEP IBSTEAM i en els propers mesos es preveu la signatura de nous convenis i protocols per impulsar la transformació digital a l’escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca