Els empresaris menorquins de PIME esperen greus conseqüències per la moratòria turística Acusen al Govern Balear de manca de respecte

Justo Saura, president de PIME-Menorca

PIME Menorca rebutja la moratòria inclosa al Decret llei aprovat divendres amb urgència pel Govern Balear, per les nefastes conseqüències que tindrà a l’economia de Menorca.

El President Justo  Saura indica que l’estratègia adoptada, sense comptar amb els empresaris de Menorca, no només en l’aplicació de la moratòria, sinó en la negociació de tot el contingut de la norma, no és acceptable, tenint en compte que Menorca ja té establertes limitacions al creixement, al contrari que a la resta d’illes.

Mesures diferenciades

La diversitat entre les nostres illes és palesa, i l’aplicació de la mateixa norma a totes elles, quan Menorca ja comptava amb la limitació establerta al PTI, demostra la incongruència d’aquesta amb altres mesures. Molt s’ha parlat dels fons europeus a què Menorca no podria accedir per no tenir zones saturades ni zones madures i en canvi el tractament per prohibir tot creixement és el mateix a totes les illes.

Limitació a la recuperació econòmica

Les conseqüències per als sectors més directament afectats per la moratòria, que són els que més estan beneficiant l’economia local, com els habitatges turístics, petits establiments d’allotjament, agroturismes i hotels al medi rural, construcció, es concretaran en una limitació dràstica recuperació.

Alternatives a la privació

La consciència mediambiental en què s’emparen decisions com aquesta no està exclusivament en mans dels qui la contraposen al creixement i la recuperació de Menorca adoptant mesures de privació en lloc d’alternatives que motivin la inversió i la millora dels productes i serveis alineats amb polítiques de conservació de Menorca, de modernització, digitalització i sostenibilitat.

Manca de respecte amb els empresaris menorquins

Com la majoria d’ocasions, el pes de l’aplicació de la norma recau en els empresaris menorquins, sense haver estat consultats en cap moment ni pel Govern Balear ni pel Consell Insular, però amb cap altra opció que assumir-ne les decisions. Els empresaris consideren una manca de respecte absoluta a Menorca ia leconomia de Menorca aquesta nova decisió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.