Política Lingüística i l’Institut Ramon Llull exploren noves vies de treball en matèria de llengua El Govern de les Illes Balears participa en aquest organisme, que enguany compleix vint anys

 

Les responsables de l’àrea de política lingüística del Govern de les Illes Balears, Agustina Vilaret i Beatriu Defior, i el director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Pere Almeda, juntament amb els respectius equips de feina, s’han reunit aquest dimecres matí a Palma. La trobada ha servit per parlar de les actuacions en matèria de llengua que es duen a terme en el marc de la participació del Govern de les Illes Balears en aquest organisme, encarregat de projecció internacional de la llengua i la cultura catalanes.

Alguns dels temes de què s’ha parlat han estat les possibilitats que ofereix la Xarxa Llull, que compta amb universitats arreu del món on s’ofereixen estudis de llengua catalana, complementats amb l’organització d’activitats culturals que permeten la projecció també d’artistes i personalitats de les Illes Balears, o l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana, un projecte en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears que cerca fomentar la recerca en lingüística catalana entre els estudiants d’estudis catalans tant al territori propi com a l’estranger, i en el marc del qual la Direcció General de Política Lingüística atorga el Premi Aina Moll al millor treball presentat.

Així mateix, s’ha plantejat obrir noves vies de col·laboració, com ara compartir coneixement en matèria d’ensenyament del català a persones que no el tenen com a primera llengua. Igualment s’ha parlat de la commemoració del vintè aniversari de l’IRL com a oportunitat per fer una retrospectiva que permeti visibilitzar l’aportació de la feina de la institució a les Illes Balears.

La secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha recordat la importància de “formar part de l’Institut Ramon Llull, que obre les portes de la llengua i la cultura catalanes arreu del món, fet que el converteix és una eina indispensable”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.