Dues empreses es presenten a la licitació de les obres de l’Hospital Verge del Toro Es tracta de l’empresa Acciona i de l’UTE menorquina formada per Rubau i MPolo

Façana de l’antic hospital Verge del Toro. foto Ajuntament de Maó.

L’empresa Acciona i la unió temporal d’empreses (UTE) menorquina formada per Rubau i MPolo s’han presentat a la licitació de les obres de l’Hospital Verge de Toro de Menorca, segons ha determinat la mesa de contractació del Servei de Salut.

Les obres de l’Hospital Verge del Toro pretenen recuperar un espai emblemàtic per adaptar-lo a les noves necessitats de la població menorquina, amb la voluntat de crear un model assistencial innovador i clarament orientat cap a aquests pacients crònics que requereixen una valoració integral i multidimensional per elaborar un pla de cures interdisciplinari que proporcioni les cures i la rehabilitació adients a cada situació clínica.

El projecte incorpora la cartera de serveis prevista per cobrir una necessitat assistencial urgent de Menorca, per proporcionar una atenció integral i de qualitat a pacients amb malalties cròniques, en àrees d’hospitalització d’estada llarga i mitjana, hospital de dia, espais de rehabilitació i estimulació cognitiva, consultes externes; i també serveis de radiologia, farmàcia, laboratori i serveis socials, entre d’altres.

Les obres de consolidació de l’edifici de l’Hospital Verge del Toro ja han finalitzat. Es tracta d’un projecte clau per poder recuperar aquest antic immoble i tornar-lo a posar al servei de la societat menorquina, per atendre-hi les necessitats assistencial dels pacients crònics i de les persones cuidadores.

Aquesta primera fase del projecte de rehabilitació, redactat per l’arquitecte Joan Enric Vilardell, responsable de la direcció facultativa i de la coordinació de seguretat, ha suposat una inversió de 2,4 milions d’euros.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.